Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Οπου γάμος και χαρά...

Οι γάμοι στην Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από απλές τελετές· είναι σκηνές βγαλμένες από υπερπαραγωγές του Hollywood, μόνο που αντί για κόκκινο χαλί, έχουμε πλακάκια από την αυλή του θείου Κώστα.

Ας ξεκινήσουμε από τις κυρίες. Κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της και την γκαρνταρόμπα της, έχει ντυθεί σαν κινητή λούξ πολυκατοικία. Φανταχτερά φορέματα που γυαλίζουν τόσο, που αν δεν προσέξεις, μπορεί να νομίσεις ότι έπεσες σε γιορτή του Μιλένιουμ. Και τα μαλλιά; Σαν να έχουν κλειστεί σε βασιλική κάψουλα χρόνου από τη δεκαετία του '80 – πιάσιμο πάνω, φούντωμα κάτω, λουλούδια, τούλια, και ό,τι άλλο βάλει ο νους σου. Έχεις την αίσθηση ότι όπου να ‘ναι θα σκάσει μύτη η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς και θα κόψει την κορδέλα.

Και οι άντρες, φυσικά, δεν πάνε πίσω. Άλλοι έρχονται με λαμέ κοστούμια, λες και έχουν βγει από διαγωνισμό στην Eurovision. Εντωμεταξύ, άλλοι κάνουν την εμφάνιση τους με λινά παντελόνια και εσπαντρίγιες, σαν να ετοιμάζονται για βόλτα σε παραλιακό ταβερνάκι μετά τον γάμο. Αφήστε που κάπου ανάμεσα, θα πετύχεις και εκείνον τον έναν που φοράει γραβάτα-ψαροκόκκαλο και καπνίζει πούρο σαν να είναι στο Σίγμα Club της δεκαετίας του '50.

Η αλήθεια είναι ότι ο ελληνικός γάμος δεν είναι απλώς μια κοινωνική υποχρέωση, είναι ένα σόου μόδας, ένα θέαμα που πρέπει να δεις για να πιστέψεις. Γιατί, τελικά, τι είναι ένας γάμος χωρίς λίγη (ή μάλλον πολλή) υπερβολή; Και αν δεν έρθουν όλοι ντυμένοι σαν για να κάνουν πρεμιέρα σε παγκόσμια πρεμιέρα, τότε πώς θα θυμάσαι ότι πήγες σε γάμο και όχι σε παρέλαση καρναβαλιού;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου