Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Πάλι οι μισοί την πληρώνουν?






















Εκδόθηκε η απόφαση, μετά από επτά (7) χρόνια καθυστέρησης στην εκδίκαση, του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, σχετικώς με την μεγάλη κομπίνα που έγινε για να θησαυρίσουν κάποιοι εις βάρος των 
διαφόρων ταμείων των υπαλλήλων και των  συνταξιούχων, τα οποία πτώχευσαν, με τα περίφημα δομημένα ομόλογα.
Το δικαστήριο έκρινε ενόχους όλους τους κατηγορουμένους εκτός από τον τότε Γεν. Γραμματέα του υπουργείου και επέβαλε σ΄αυτούς ποινές πολυετούς καθείρξεως.
Άρα εδέχθη εν τω συνόλω ότι, το δομημένο ομόλογο ήταν προϊόν συμπαιγνίας, κομπίνας, απάτης και παράνομης ενθυλακώσεως, από επιτήδειους, ζεστού χρήματος.
Το σπουδαίο της υποθέσεως είναι ότι από την όλη κομπίνα που στήθηκε, απουσιάζουν όλοι οι πολιτικοί προϊστάμενοι όλων αυτών. Ναι, είναι οι πολιτικοί που δεν καταδιώκονται ουδέποτε. Το λέω αυτό διότι μία τέτοια κομπίνα δεν είναι δυνατόν να στηθεί χωρίς να την πάρουν χαμπάρι οι αρμόδιοι υπουργοί.
Που είναι όλοι αυτοί;
Προφανώς μας … σώζουν ακόμη… Και δεν αγγίζεται κανείς τους!
Ένα άλλο σημείο που χρήζει ιδιαιτέρας προσοχής, είναι το γεγονός ότι άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μέχρι την εκδίκαση της εφέσεως!!! Δηλαδή επτά χρόνια από την τέλεση της πράξεως μέχρι την εκδίκασή της και άγνωστος χρόνος μέχρι την εκδίκαση της εφέσεως!
Και επειδή στις κατηγορίες υπήρχε και η πράξη της «σύστασης εγκληματικής οργανώσεως», ούτε κατά την προανάκριση προφυλακίστηκαν, ούτε και μετά την καταδίκη τους.
Ενώ αν ήταν κάποιοι άλλοι……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου