Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Αυτό θα κάνει ο Σάντος με Κατσουράνη!

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: Αυτό θα κάνει ο Σάντος με Κατσουράνη!

Την ώρα που στην Ελλάδα γίνεται "πόλεμος" για το αν πρέπει να παίξει ο Κατσουράνης βασικός κόντρα στην Κόστα Ρίκα, ο Σάντος από τη Βραζιλία φέρεται να έχει αποφασίσει!...


Τεράστια κουβέντα έχει ανοίξει στην Ελλάδα για τον Κατσουράνη και αν πρέπει να αγωνισθεί στην ενδεκάδα του μεγάλου αγώνα με την Κόστα Ρίκα την Κυριακή για τους "16" του Μουντιάλ. Μέχρι και σελίδες στο Facebook έχουν ανοίξει που υποστηρίζουν ή αποδοκιμάζουν τη συμμετοχή του αρχηγού στο αρχικό σχήμα. Η συγκεκριμένη κουβέντα έχει "φουντώσει" και στα ραδιόφωνα ανάμεσα στους δημοσιογράφους και, φυσικά, στα sites ανάμεσα στους αρθρογράφους και τους απλούς φιλάθλους. Οι απόψεις διίστανται και άλλοι ισχυρίζονται ότι η Εθνική ομάδα έχει ανάγκη την εμπειρία του "Κατσούρ" και άλλοι πως πρέπει να μείνει στον πάγκο γιατί η "γαλανόλευκη" απέδωσε καλύτερο ποδόσφαιρο στα τελευταία παιχνίδια που δεν αγωνίσθηκε.
Όλη αυτή η κουβέντα δεν αγγίζει στο παραμικρό τον Φερνάντο Σάντος. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μπορεί να είναι ενήμερος για το τι λέγεται στην Ελλάδα για τον παίκτη αλλά παραμένει 100% ανεπηρέαστος. Δεν υπάρχει, δηλαδή, πιθανότητα ούτε μία στο εκατομμύριο ο "ψυχρός" Πορτογάλος να λάβει σοβαρά υπόψιν τις "υποδείξεις" των δημοσιογράφων και των οπαδών. Αν κρίνει, δηλαδή, ο ομοσπονδιακός τεχνικός πως ο Κατσουράνης πρέπει να παίξει, θα τον βάλει στην 11άδα, διαφορετικά θα τον αφήσει στον πάγκο. Τελεία και παύλα.
Το θέμα είναι, πάντως, και στατιστικό. Και λέει ότι όποτε στο παρελθόν είχε ο Σάντος στη διάθεσή του τον Κατσουράνη, είτε στην Εθνική ομάδα είτε στην ΑΕΚ, τον χρησιμοποίησε. Ποτέ, με λίγα λόγια, δεν τον άφησε στον πάγκο σε τόσα χρόνια συνεργασίας αν δεν υπήρχε πρόβλημα τραυματισμού ή τιμωρίας. Οπότε, σύμφωνα με αυτή τη λογική, ο Πορτογάλος θα βάλει κανονικά τον "Κατσούρ" στο ματς με την Κόστα Ρίκα από τη στιγμή μάλιστα που πήρε ανάσες στο προηγούμενο παιχνίδι και θα είναι πιο φρέσκος.
Την ίδια ώρα, βγαίνει προς τα έξω ρεπορταζιακά ότι ο Σάντος έχει δίλημμα ανάμεσα στον Κατσουράνη και τον Καραγκούνη. Έχει αποφασίσει, επομένως, στη χρησιμοποίηση των Μανιάτη-Σάμαρη και αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στους δύο αρχηγούς-ηγέτες της Εθνικής ομάδας. Και σε αυτήν την περίπτωση, όμως, ο άσος του ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα αφού, όπως προείπαμε, είναι πιο ξεκούραστος από τον "Κάρα", ο οποίος τα έδωσε όλα στο ματς με την Ακτή και έγινε αλλαγή λόγω εξάντλησης.
Κακά τα ψέμματα, λοιπόν. Ο Σάντος έχει σαν παιδί του τον Κατσουράνη και θεωρείται πολύ δύσκολο σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι να τον αφήσει στον πάγκο. Τον εμπιστεύεται απεριόριστα και νιώθει, αυτό που λέμε, "ασφάλεια" με τον "Κατσούρ" στην 11άδα. Γι΄ αυτό θεωρεί ρίσκο να μην το χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα. Βέβαια, υπάρχει και μία πιθανότητα, όχι και τόσο "τρελή", που θα πρέπει να σημειωθεί. Ο παίκτης είναι λογικό να έχει αντιληφθεί όλον αυτόν τον ντόρο που έχει ξεσπάσει αυτές τις μέρες γύρω από το όνομά του. Δεν είναι αποκλεισμένοι οι διεθνείς στη Βραζιλία. Και ίντερνετ μπαίνουν και μιλάνε με τους δημοσιογράφους. Μπορεί, δηλαδή, ο Κατσουράνης να έχει επηρεαστεί ψυχολογικά από τον "πόλεμο" που δέχεται με αποτέλεσμα να φθάσει στο σημείο -υποθετικά μιλάμε πάντα- να ζητήσει μόνος του από τον Σάντος να μην παίξει βασικός απέναντι στην Κόστα Ρίκα. Και μόνο σε αυτό το ενδεχόμενο, εδώ που τα λέμε, μπορεί ο Σάντος να τον ακούσει και να τον αφήσει εκτός πλάνων. Λίγο ακραίο αλλά μπορεί να συμβεί γιατί και οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι και πολλές φορές λυγίζουν από την πίεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου