Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Τενιστες :Τι φάση?

Ρε φίλε, τι φάση με το τένις; Ξαφνικά όλη η Ελλάδα έγινε λες και βγήκε από ιδιωτικά σχολεία με γαλλικά, πιάνο και Lacoste μπλουζάκι από το κεφάλι μέχρι τα πόδια. Όλοι οι τύποι που πριν πέντε χρόνια έβλεπαν ρακέτα και νόμιζαν ότι είναι για να σκουπίζεις τα χαλιά ή, στην καλύτερη, για να σκοτώνεις μύγες, τώρα το παίζουν τενίστες φουλ.

Και δεν είναι ότι απλά το παρακολουθούν έτσι χαλαρά. Όχι. Μιλάμε έχουν γίνει ειδικοί! Ρολάν Γκαρός και US Open ανελλιπώς, όλοι τσιτωμένοι, μη χάσουν κανένα σετ. Και μετά τους βλέπεις στο γήπεδο με 10 ρακέτες και εξοπλισμό που ο Τζόκοβιτς ούτε στον τελικό του Γουίμπλεντον δεν κουβαλάει. Έχουν και το ύφος, σαν να είναι στο νούμερο 80 της παγκόσμιας κατάταξης. Εν τω μεταξύ, οι περισσότεροι δεν μπορούν να περάσουν καν το σερβίς. Αλλά μην τολμήσεις να τους το πεις, γιατί θα σε κοιτάξουν λες και τους έβρισες τη μάνα.

Και το καλύτερο; Το καλοκαίρι, τους λες "πάμε ρε μαλάκα να παίξουμε ρακέτες στην παραλία" και σε κοιτάνε με ύφος αφ' υψηλού, λες και τους έριξες προσβολή. "Ρακέτες στην παραλία; Πφφφ, τι λες τώρα; Εμείς μόνο κλειστό γήπεδο με γρασίδι." Ρε, κατεβείτε από το καλάμι, ένα άθλημα είναι, όχι το εισιτήριο για την υψηλή κοινωνία.

Δεν είναι κακό να γουστάρεις τένις, μην τρελαθούμε. Αλλά χαλάρωσε λίγο. Μην το παίζεις επαγγελματίας με την πρώτη ευκαιρία. Στην τελική, μην ξεχνάς πως μέχρι πρότινος δεν ήξερες καν πώς κρατάνε τη ρακέτα σωστά. Άντε, για να μην ξεχνιόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου