Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Η άχρηστη πληροφορία της Ημέρας : Οι κοντοί άντρες ζουν περισσότερο!!!

Θα μου πείς "τι σε νοιάζε εσένα πόσο ζουν οι κοντοί"...οκ δεν με νοιάζει..καθαρά επιστημονικά όμως το λεω....Τέρμα πια τα αστεία με τους κοντούς, τους «κοντοστούπηδες» που κοροϊδεύαμε στο σχολείο, ήρθε η ώρα οι κοντοί άντρες όλου του πλανήτη να πάρουν το αίμα τους πίσω!

Ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο της Χαβάης, μετά από μακροχρόνια έρευνα, απέδειξε ότι οι κοντοί άντρες έχουν μακροζωία σε σύγκριση με τους υπόλοιπους άντρες, επειδή το γονίδιο της μακροζωίας FOXO3, δρα προστατευτικά σε αυτούς.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 8.000 ενήλικους άντρες Αμερικανούς με ιαπωνική καταγωγή, που είχαν γεννηθεί από το 1900 μέχρι το 1919 και των οποίων οι επιστήμονες παρακολουθούσαν τον τρόπο ζωής και την κατάσταση της υγείας τους. Οι άντρες χωρίστηκαν σε αυτούς που είχαν ύψος πάνω από 1.60 και σε αυτούς που ήταν κάτω από αυτό το ύψος.

Μακροπρόθεσμα οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι άντρες αυτοί που στην πλειονότητά τους, είχαν ύψος κάτω από 1.60,είχαν μακροβιότητα, αλλά επίσης παρουσίασαν χαμηλά ποσοστά ινσουλίνης στο αίμα και λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Σύμφωνα με τον γεροντολόγο Bradley Willcox δεν έχει σημασία ποιο είναι ακριβώς το ύψος του ενήλικου άντρα που συνδέεται με την μακροζωία, αρκεί να είναι από 1.60 και κάτω.

Σημειώνεται ότι από τους συμμετέχοντες στην έρευνα οι κοντύτεροι άντρες, έζησαν ως τα 90 ή ακόμα και τα 100 χρόνια τους, ενώ 250 από αυτούς βρίσκονται ακόμα στη ζωή. Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι είναι η πρώτη φορά που το ύψος των ανθρώπων συνδέεται με το γονίδιο της μακροζωίας, ενώ ανάλογη μελέτη είχε γίνει παλαιότερα σε πειραματόζωα.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου