Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Θητεία με Playstation και καναπέ?


Ο Ο Γ. Καρατζαφέρης, άνοιξε εκ νέου θέμα με τα περιπαιχτικά του σχόλια στη Βουλή για τους γιους τριών βουλευτών της ΝΔ που υπηρετούν στο Πολεμικό Μουσείο. Τα σχόλια του κ. Καρατζαφέρη ακολούθησαν δημοσιεύματα στον Τύπο αλλά και οι πανομοιότυπες διαψεύσεις των δύο εκ των θιγμένων βουλευτών της ΝΔ, του Ευ. Αντώναρου και του Αργύρη Ντινόπουλου. «Ο γιος του κ. Αντώναρου υπηρέτησε τη θητεία του κανονικά και, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, στο Πολεμικό Ναυτικό απ’ όπου και έλαβε ...
απολυτήριο στις 4 Σεπτεμβρίου 2009», έλεγε η ανακοίνωση του γραφείου του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου, ενώ ο Αργύρης Ντινόπουλος σε πιο προσωπικό τόνο ισχυρίστηκε ότι «ο γιος μου, Βασίλης, ουδέποτε υπηρέτησε στο Πολεμικό Μουσείο και απολύθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό την 1η Αυγούστου 2009. Σήμερα είναι φοιτητής στην Αγγλία».....
Και οι δύο αυτές διαψεύσεις είναι σωστές, δεν φαίνεται όμως να λένε όλη την αλήθεια, αφού δεν εξηγούν πού και με ποιους άλλους υπηρέτησαν τα παιδιά των βουλευτών.
Ο γιος του Ευάγγελου Αντώναρου, του Αργύρη Ντινόπουλου και του Παναγιώτη Μελά παρουσιάστηκαν στην ίδια ΕΣΣΟ και κάποιοι από τους παλιούς αναρωτιούνται μήπως υπηρέτησαν ως προστατευόμενοι της πρώην ναυτικής ηγεσίας στο... οίκημα του αρχηγού ΓΕΝ. Δηλαδή, όχι μόνο δεν έκαναν μάχιμη θητεία, αλλά υπηρέτησαν την πατρίδα από την... άνεση του σπιτιού τους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της επιτροπής αλληλεγγύης στρατευμένων στις σειρές του 2008 (σε μια από αυτές παρουσιάστηκαν και οι τρεις γιοι των γαλάζιων βουλευτών) πολλά περίεργα συνέβησαν. Ενώ ο τότε υπουργός Αμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλούσε για ίση μεταχείριση των στρατευμένων, από τα 870 άτομα που κατατάχθηκαν στη σειρά του Φεβρουαρίου με απόφαση του κ. Μεϊμαράκη το 40% ή 350 άτομα μετατάχθηκαν από το Στρατό Ξηράς στο Ναυτικό.
Στη σειρά του Μαΐου 2008 κατατάχθηκαν 1.400 άτομα και υπογράφηκαν 750 μετατάξεις και στη σειρά του Σεπτεμβρίου 2008 κατατάχθηκαν 1.500 άτομα και οι μετατάξεις έφτασαν τις 950 (63%). Στη σειρά του Νοεμβρίου από τα 2.120 άτομα μετατάχθηκαν τα 1.250.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη σειρά του Φεβρουαρίου του 2009 μετατάχθηκαν από το Στρατό Ξηράς στο Πολεμικό Ναυτικό 30 μέλη της ΟΝΝΕΔ.
Η επιτροπή αλληλεγγύης στρατευμένων σε παλαιότερη καταγγελία της είχε αναφέρει ότι μία από τις χιλιάδες αυτές μετατάξεις από τον Στρατό Ξηράς στο Πολεμικό Ναυτικό ήταν και αυτή του γιου του Ευάγγελου Αντώναρου. Τον Δεκέμβριο του 2008 η στελέχωση του Πολεμικού Ναυτικού έφτασε τα 5.800 άτομα, με προβλεπόμενο προσωπικό 3.650.
Bιομηχανία ρουσφετιών έχουν στήσει οι ίδιοι οι στρατιωτικοί μέσα στο ΓΕΣ! Πρόσφατα έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου μία κατάσταση με 111 «κοινωνικά αιτήματα», που είχαν υποβληθεί από στρατιωτικούς -εν ενεργεία και απόστρατους- στην αρμόδια Διεύθυνση του ΓΕΣ.

Στη μηχανή του ρουσφετιού αποδεικνύεται ότι πρωτοστατούν οι στρατιωτικοί, εφευρίσκοντας τα «κόλπα» και τα «παράθυρα» σε όλα τα στάδια της θητείας. Ξεκινώντας από την επιλογή του Οπλου και τη μετάταξη από Σώμα σε Σώμα και συνεχίζοντας με τη μετάθεση, την απόσπαση και την άδεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου