Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Ακόμα περιμένεις?

Η ιστορία του Σαμ Μπάρτραμ, του τερματοφύλακα που παρέμεινε στην εστία του για 15 λεπτά μετά τη διακοπή του αγώνα, είναι μια ενδιαφέρουσα παραβολή για τη ζωή μας. Μέσα στην πυκνή ομίχλη, ο Σαμ συνέχισε να υπερασπίζεται το τέρμα του, ανίκανος να ακούσει το σφύριγμα της διακοπής του αγωνα,λογω του κόσμου που φωναζε απ τις κερκιδες,και της πυκνης ομιχλης που ειχε σκεπασει το σταδιο,  πιστεύοντας ότι η δουλειά του δεν είχε τελειώσει. Τελικά, όταν η αστυνομία τον ενημέρωσε για την κατάσταση,ο αγωνας ειχε διακοπει 25 λεπτα πριν, η απογοήτευση του ήταν αναπόφευκτη.

Αυτή η ιστορία είναι σαν έναν καθρέφτη για την καθημερινότητά μας. Συχνά, με αφοσίωση και πίστη, επιλέγουμε να υπερασπιστούμε στόχους και υποχρεώσεις, ακόμα και όταν οι γύρω μας ή η κατάσταση έχει ήδη αλλάξει. Επενδύουμε χρόνο και ενέργεια σε πράγματα που δεν έχουν πια σημασία, πιστεύοντας ότι η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να έχουμε ήδη χάσει το παιχνίδι.

Το να βρισκόμαστε σε τέτοιες καταστάσεις σημαίνει ότι είναι καιρός να κοιτάξουμε γύρω μας και να αναρωτηθούμε αν οι στόχοι που έχουμε είναι ακόμα επίκαιροι ή αν η ζωή μας έχει ήδη αλλάξει χωρίς να το έχουμε καταλάβει. Ο Σαμ Μπάρτραμ μας θυμίζει πως η υπομονή και η επιμονή είναι σημαντικές, αλλά επίσης πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αποδεχτούμε την πραγματικότητα και να προσαρμοστούμε, ακόμα και όταν η ομίχλη κάνει δύσκολη την όρασή μας. 

Με άλλα λόγια, καλό είναι να ελέγχουμε αν το παιχνίδι συνεχίζεται ή αν έχουμε απλώς μείνει πίσω, ξεχασμένοι σε μια πυκνή ομίχλη που εμποδίζει την όρασή μας για τη ζωή και τους στόχους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου