Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Πόσο κοστίζουν τα όνειρα?

Δεν θέλουν να μορφωθούν τα παιδιά σου.....Μας θέλουν ΜΗ σκεπτόμενους....γιατί ενας ΜΗ σκεπτόμενος, είναι καλός καταναλωτής και ΔΕΝ διαμαρτύρεται.....
Και εσύ βλέπεις τα παιδιά σου να μεγαλώνουν και αναρρωτιέσαι "θα μπορέσω άραγε να κάνω κάτι γι αυτά"?...ονειρεύεσαι....
Κάθεσαι και κάνεις υπολογισμούς και διαπιστώνεις οτι "δε σου βγαίνουν" οι άριθμοί....απελπίζεσαι....αρχίζεις να βάζεις στο μυαλό σου οτι "δεν γίνεται μάλλον να σπουδάσει το δικό μου το παιδί....πολλά τα έξοδα....αν περάσει κάπου εκτός του σπιτιού μας,δεν θα μπορώ να συντηρώ και δευτερο σπίτι.....και για ιδιωτική εκπαίδευση, ούτε λόγος....
Αραγε έχεις σκεφτεί ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό?Και προς θεού, δε μιλάω για όλο τον κόσμο,μιας και δεν θέλουν να σπουδάσουν ολα τα παιδιά του κόσμου, αλλά για το μεγάλο εκεί΄νο ποσοστό που "λέει" πως το θέλει αλλά "δεν μπορεί"....?
Κατ αρχήν θα σου πω οτι ΜΠΟΡΕΙΣ!!!
Αλλα εξαρτάται απο το πόσο πολύ το θέλεις!!!!
Για παράδειγμα θα ήσουν άραγε διατεθειμένος να μην πας πουθενά το Σαββατοκύριακο και να κάνετε "ρεφενε" στα σπίτια των λίγων καλών φίλων?
Θα σε πείραζε αν δεν έπαιρνες το Iphone 6s plus και βολευόσουν με αυτό που έχεις που είναι 3 ετών?
Θα ανεχόσουν να μην παραγγείλεις σουβλάκια και πίτσα 2-3 φορές την εβδομάδα όπως κάνεις τώρα, και στην ανάγκη να φτιάξεις μια πολύ ωραία σαλάτα με βραστά αυγά?
Θα ήταν ανεκτό για σένα να μην κρατάς ενα ταψάκι σιροπιαστά ή ενα μιλφέηγ όταν πάς επίσκεψη στο σπίτι των κολλητών σου?
Θα ήταν τόσο βαρύ άραγε να καταφέρεις να θεωρήσεις "βόλτα" ακόμα και μια επίσκεψη με τις πυτζάμες στο σπίτι ενός φίλου, οπου θα γελούσατε και θα παίζατε χαρτιά , και ΟΧΙ να θεωρείς "εξοδο Σαββατου" μόνο το κλάμπινγκ και τις ταβέρνες?
Θα σε υποτιμούσε σαν άνθρωπο να πείς "δεν μπορώ να πάω εκεί που με κάλεσαν γιατί πρέπει να στείλω του παιδιού λεφτά την Δευτέρα"?
Αν ότι διάβασες παραπάνω δεν πιστευεις οτι θα σ έκανε "χειρότερο" άνθρωπο, και θα ήσουν διατεθειμένος να να ζήσεις...τότε ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ....μπορείς να σπουδάσεις το παιδί σου.....εξαρτάται ΜΟΝΟ απο το ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου