Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ευρώ ή βρακιά?

Αντε και τελειώσανε οι εκλογές...η τελευταία δικαιολογία των καταστηματαρχών που έχουν απελπιστεί και παραιτηθεί, ήταν αυτή "άσε να περάσουν οι εκλογές να δούμε τι θα γίνει"....
Σαν τί θες να γίνει ρε μεγάλε? Περίμενες δηλαδή να βγεί κάποιος και να σου φέρει πελάτες? Να σου φέρει δουλειά? Πλάκα μας κάνεις?
Λοιπόν κύριοι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα!!!
Η θα κάνεις "κάτι" για την δική σου επιχείρηση ΕΣΥ, ή θα περιμένεις τον αργό και βασανιστικό θάνατο της επιχείρησής σου!!!
Οσους και αν ακούσεις καθημερινά, λένε οτι "το μεγαλύτερο πρόβλημα της αγοράς είναι η έλλειψη ρευστότητας".....
Οκ, συμφωνούμε, είναι τεράστιο πρόβλημα...ομως ΟΧΙ το μεγαλύτερο!!!
Γιατί φιλαράκι αν πχ, ήσουν το μοναδικό μαγαζί στο είδος σου στην περιοχή σου, δεν θα μιλούσαμε για κρίση....σωστά?
Αρα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα, ακόμα και ποα αυτό της ρευστότητας είναι ο ανταγωνισμός...που αρκετές φορές λόγω απελπισίας, γίνεται και αθέμιτος!!
Θα μου πείς "ναι οκ μεγάλε, στη θεωρία καλά είναι αυτα, στην πράξη ομως τι γίνεται"...
Λοιπόν άκου....ή θα γίνεις πιο εξωστρεφής σαν επιχειρηματίας, και να αντιληφθείς οτι ΟΛΟΙ αυτοί που κοιτάς και κάθονται καθημερινά στις καφετέριες και είναι σκυμένοι πάνω απο ενα κινητό τηλέφωνο σερφάρωνας στο  facebook,είναι υποψήφιοι πελάτες σου και αντί να παίζεις angry birds και άλλα παιχνιδάκια στο facebook, φρόντισε σήμερα κιόλας να δημιουργήσεις μια fun page και να ψάξεις τρόπους να την μάθουν ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ σε ολόκληρη την Ελλάδα...και ακόμη παραπέρα...
Βάλε στο στενό μυαλουδάκι σου οτι πλέον η αγορά, εχει μεταφερθεί απο τους δρόμους της γειτονιάς σου στο κουτί του υπολογιστή σου και ψάξε τρόπους γιατί στο τέλος θ αναγκαστείς να κάνεις το συρτάρι της ταμειακής σου, συρτάρι για τις κάλτσες και τα εσώρουχά σου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου