Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο και πρέπει να ξέρετε…σε τίτλους





1.  Θρίαμβος για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς εκλέγεται πρόεδρος της Τουρκίας από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.
2. Φρίκη στο Β. Ιράκ. Τουλάχιστον 500 μέλη της θρησκευτικής μειονότητας Γεζίντι έχουν σκοτώσει οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ), θάβοντας ορισμένα από τα θύματά τους ζωντανά, ανάμεσά τους και παιδιά.
3.  Ο οικονομικός ψυχρός πόλεμος χτυπάει την ανυπεράσπιστη Ελλάδα, με την κυβέρνηση να βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες όχι απλώς των ρωσο-ευρωπαϊκών διπλωματικών σχέσεων αλλά και των δικών της χειρισμών. Αντιδρά η αντιπολίτευση στους χειρισμούς του ΥΠΕΞ για το εμπάργκο.
4.  Κατάργηση όλων των πρόωρων συντάξεων κάτω των 60 ετών και περικοπές σε αναπηρικές, προτείνει το ΚΕΠΕμε μελέτη του. Την ίδια ώρα, σε πλήρη ασφυξία οδηγείται το ασφαλιστικό σύστημα, λόγω της μαύρης τρύπας 10 δισ. ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές.
5. Ενδείξεις ενοχής για τα μέλη του Δ.Σ της εταιρείας «Ολυμπιακά Aκίνητα», που είχε αναλάβει την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων των Ολυμπιακών 2004, προκύπτουν από την εισαγγελική έρευνα που διενεργείται για το θέμα. «Αυθαίρετα τα στέγαστρα Καλατράβα» δηλώνει ο υφυπουργός Αθλητισμού. Άδεια πέργκολαςέχει η Στέγη Καλατράβα, αναφέρει ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ.
6.  Σύγχυση επικρατεί όσον αφορά τη νέα εκεχειρίαδιάρκειας 72 ωρών στη Λωρίδα της Γάζας. Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν 11χρονο Παλαιστίνιο. Φρικιαστική αγριότητα, χαρακτήρισε ο Νόαμ Τσόμσκι, τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας.
7.  Νέα επιχείρηση κατά του ελεύθερου κάμπινγκπραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου από την Αστυνομία, αυτή τη φορά στη Σαμοθράκη.
8.  Εκδηλώσεις για την υπερπανσέληνο και τα πεφταστέρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη την Ελλάδα.
9.  Δολοφονήθηκαν μέλη του Συνδικάτου Μεταλλωρύχων, στη Νότια Αφρικη.
10. «Αυτός ο τόπος δεν πωλείται και δεν εκχωρείται» διαμηνύουν πολίτες και εκπρόσωποι φορέων της Ρόδου, οι οποίοι προχώρησαν στη συγκρότηση της πρωτοβουλίας του «Ροδιακού Δικτύου Υπεράσπισης και Δίκαιης Διαχείρισης της Δημόσιας Περιουσίας».
11. Το πρώτο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμα τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου