Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Βολεμένες σχέσεις?



Πολλές φορές, υπάρχουν γυναίκες που μένουν σε μία σχέση, ενώ γνωρίζουν ότι ο σύντροφος τους, είναι αλλού. Αυτό το φαινόμενο έχει όνομα και λέγεται: εις γνώσιν κέρατο. Αν και βρισκόμαστε στο 2014 και αυτά τα φαινόμενα θεωρούσαμε ότι θα έχουν υποστεί, έστω μία μικρή εξέλιξη παρέα με το ανθρώπινο είδος, ήρθαμε να σου δηλώσουμε, πως κάναμε λάθος.

Τι είναι όμως αυτό που μπορεί να οδηγήσει μια γυναίκα ή ακόμη και έναν άντρα, να μένει σε μία σχέση, ή ακόμη και ένα γάμο που ο άνθρωπός τους, κοιμάται και σε άλλες αγκαλιές;
Αν ήμασταν στην εποχή της γιαγιάς μας, ίσως και να το δικαιολογούσαμε, καθώς τα πρότυπα της οικογένειας, ήταν τελείως, διαφορετικά. Τώρα όμως που οι καιροί άλλαξαν έστω και ημερολογιακά, είναι άξιο απορίας -κατά τη δική μας ταπεινή άποψη- ότι ακόμα επικρατεί ακόμα σαν κατάσταση σε πολλές σχέσεις. Όσο, λοιπόν, και να δηλώνουμε ερωτευμένες πρέπει να θυμόμαστε, πως έρωτας χωρίς αξιοπρέπεια και χαρακτήρα δεν υφίσταται, γιατί για να σε σεβαστεί το έτερον ήμισυ, οφείλεις να σεβαστείς, πρώτα εσύ τον εαυτό σου.
Έτσι πρέπει να γνωρίζουμε πως, για να δημιουργήσει παράλληλη σχέση ένας άντρας ή γενικότερα ένα άτομο, πρέπει να μην περνάει καλά, ή να έχει ελλείψεις από την ήδη υπάρχουσα, οπότε θα ήταν πιο σωστό, αλλά και πιο έντιμο να διακόψει την πρώτη, για να περάσει στη δεύτερη, συνήθως όμως αυτό δεν γίνεται, γιατί κανείς δεν παραδέχεται ότι φταίει και έτσι η κατάσταση διαιωνίζεται.
Το ερώτημα μας, όμως είναι άλλο…
Ποιες είναι, οι γυναίκες που το δέχονται και δεν παίρνουν αμέσως, τη βαλιτσούλα τους, να φύγουν;
Σύμφωνα με έρευνες οι γυναίκες που μένουν σε μία λάθος σχέση (με κέρατο) είναι οι βολεμένες, αυτές δηλαδή που απλά ο σύντροφος τους, τους παρέχει μια άνετη εξασφαλισμένη ζωή και έτσι δέχονται να μείνουν και να παίξουν το ρόλο της απατημένης, πλην τίμιας, πιστής Πηνελόπης που υπομένει και  δέχεται τα λοξοδρομίσματα του καλού της και τον περιμένει κλεισμένη στο σπίτι, να επιστρέψει..
Συγκεκριμένα, το 53% των συγκεκριμένων γυναικών, σύμφωνα με έρευνες του Αμερικανικού Οργανισμού για το γάμο και την οικογένεια, είναι γυναίκες που δεν εργάζονται, συνήθως χαμηλού μορφωτικού επιπέδου και έτσι αρέσκονται, στο να δέχονται τις καταστάσεις, χωρίς να δυσανασχετούν.
Ενώ το 32% του συνόλου, ανέχεται την παρούσα κατάσταση, γιατί...ακούστε το κι αυτό!!!!....γιατί στο παρελθόν, έκανε το ίδιο χωρίς να το αποκαλύψει και έτσι υποσυνείδητα νιώθει ενοχές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου