Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Περικοπές, φόροι και χρέη! Νέο «ρεκόρ» ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία

Περικοπές, φόροι και χρέη! Νέο «ρεκόρ» ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο «σπάνε» τα χρέη των φορολογουμένων προς την εφορία, σε ένα κράτος, όπου οι φόροι «πέφτουν» βροχή, παράλληλα με τις περικοπές, όπου οι πολίτες αδυνατούν να σηκώσουν άλλα βάρη και όπου οι κυβερνώντες του μιλούν για ανάκαμψη, ξεχνώντας, μάλλον, αυτήν τη διάμετρο της ελληνικής πραγματικότητας...
Στο πρώτο εξάμηνο του 2014, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο έφθασαν στα 6,225 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δημοσιοποίησε η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων. Αν συμπεριληφθούν και οι οφειλές που είχαν σχηματιστεί μέχρι το τέλος του 2013, τα χρέη προς το Δημόσιο ανέρχονται πλέον στα 67,25 δισεκατομμύρια ευρώ! Και εδώ ακριβώς φαίνεται και το αυτονόητο και αυτό που η κυβέρνηση θα όφειλε να έχει αντιληφθεί και έστω να βρει μία πολιτική πιο κοντά στην κοινωνία. Οι πολίτες δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν ούτε το Δημόσιο, αλλά ούτε καλά-καλά και τις ανάγκες της καθημερινότητας, τα χρέη αυξάνονται και μαζί και η ανέχεια. 
Τον Ιούνιο, λοιπόν, σημειώνεται ρεκόρ ληξιπρόθεσμων οφειλών! Από τον Μάιο, μάλιστα, τα χρέη αυξήθηκαν κατά 1,027 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου