Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Υπουργέ Υγείας....κάνε κάτι ΧΘΕΣ!!!

Crete Focus - Κρήτη, www.cretefocus.grΣοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν καρκινοπαθείς και ασθενείς με βαριές παθήσεις στο Ηρακλειο και την Κρήτη γενικότερα, εξαιτίας της έλλειψης μορφίνης! 
Η έλλειψη που έχει παρουσιαστεί σε αυτή σε πανελλαδικό επίπεδο, έχει σαν αποτέλεσμα να αναγκάζονται να την υποκαθιστούν με άλλα σκευάσματα δραστικής δύναμης, τα οποία όμως έχουν υπέρογκο κόστος και κατα συνέπεια δυσβάσταχτο για τους ασθενείς.
Ένα κόστος, με  το οποίο πρέπει να επιβαρυνθούν αναγκαστικά, αφού οι γιατροί προκειμένου να μπορέσουν να τους στηρίξουν και να τους βοηθήσουν, αναγκάζονται να συνταγογραφουν άλλα φάρμακα, αυξάνοντας κατακόρυφα τη φαρμακευτική δαπάνη!
Πρόκειται φυσικά για μια κατάσταση, για την οποία ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Ηρακλείου κ. Γιάννης Τσικανδηλάκης, ζητά μέσα από επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας, την αντιμετώπιση της.
Ο κ. Τσικανδηλάκης αναφέρει χαρακτηρστικά ότι αρκετοί ασθενείς, όπως οι καρκινοπαθείς και οι ασθενείς ιατρείων χρόνιου πόνου. βρίσκονται σε αδιέξοδο με τη θεραπεία τους.

"Κύριε Υπουργέ,
Μετά από καταγγελίες των μελών μας πληροφορηθήκαμε από την αρμόδια
υπηρεσία προμήθειας ναρκωτικών φαρμάκων της περιοχής μας πως δεν υπάρχουν ποσότητες μορφίνης για να προμηθευτούν τα μέλη μας.

Το πρόβλημα όπως μας πληροφόρησαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας είναι πανελλαδικό διότι δεν έχει προκηρυχτεί ακόμη διαγωνισμός για την προμήθεια μορφίνης από της αρμόδιες κρατικές αρχές.

Όπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό αρκετοί ασθενείς (όπως οι καρκινοπαθείς και οι ασθενείς ιατρείων χρόνιου πόνου) βρίσκονται σε αδιέξοδο με τη θεραπεία τους. Επιπλέον, πολλοί γιατροί είναι αναγκασμένοι να υποκαθιστούν την πάμφθηνη μορφίνη με αρκετά ακριβότερα σκευάσματα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την φαρμακευτική δαπάνη.

Σας καλούμε να επιληφθείτε το γρηγορότερο του θέματος", αναφερει η επιστολή που εστάλη από τους φαρμακοποιούς του Ηρακλείου στο Υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου