Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Πως θα πάνε σχολείο τα παιδιά χωρις εμβόλια?

Δεν υπάρχει ίχνος φυματίνης στα νοσοκομεία για το «Μαντού»-Απαραίτητο για την εγγραφή στο σχολείοΦυματίνη, ούτε για δείγμα δεν υπάρχει πλέον στα νοσοκομεία της πόλης του Ηρακλείου!
Η φυματίνη είναι η απαραίτητη ουσία για το εμβόλιο-τεστ της φυματοαντίδρασης το γνωστό «Μαντού»(Mantoux) , το οποίο επιβάλλεται να γίνεται από το σύνολο των παιδιών, πριν από την εγγραφή τους στους παιδικούς σταθμούς και στα νηπιαγωγεία.
Οι γονείς καθ΄ υπόδειξη των παιδιάτρων τους τρέχουν
στα νοσοκομεία για να κάνουν το εμβόλιο στα παιδιά τους , και εκεί παίρνουν την απάντηση, ότι για άγνωστο πόσο καιρό είναι αδύνατος ο εμβολιασμός λόγο της έλλειψης της ουσίας φυματίνης.
Το γεγονός επιβεβαιώνει με δηλώσεις της στο CandiaNews η παιδίατρος και πρόεδρος των παιδικών σταθμών Ηρακλείου Ελένη Κόκκορη, σημειώνοντας ότι το Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ που προμηθεύει τα νοσοκομεία με την συγκεκριμένη ουσία επικαλέστηκε τεχνικό πρόβλημα για την παρασκευή της απαραίτητης αυτής ουσίας για το εμβόλιο «μαντού».
Η κα Κόκκορη υπογραμμίζει ότι το εν λόγο εμβόλιο-τεστ είναι απολύτως απαραίτητο καθώς πρόκειται για δοκιμαστικό έλεγχο «φυματοαντίδραση» με το οποίο μπορεί να διαπιστωθεί αν ένα παιδί έχει φυματίωση.
Σημειώνεται ότι η φυματίωση είναι ένα μεταδοτικό νόσημα το οποίο μεταδίδεται από τους μεγάλους στα παιδιά. Έτσι αν το παιδί διαπιστωθεί ότι αντέδρασε θετικά στη φυματοαντίδραση (τεστ) σημαίνει ότι κάποιος μεγάλος από το οικογενειακό του περιβάλλον νοσεί και υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της φυματίωσης στα παιδιά.
Όπως εξηγεί η κα Κόκκορη όταν ένα παιδί είναι θετικό επεκτείνεται ο ιατρικός έλεγχος στους γονείς και στο περιβάλλον του παιδιού , ακολουθώντας το ιατρικό πρωτόκολλο που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Η κα Κόκκορη, με δεδομένη τη κατάσταση αυτή , δηλώνει ότι τα παιδιά μπορούν να εγγράφονται κανονικά στους παιδικούς σταθμούς και στα νηπιαγωγεία, ευελπιστώντας ότι μέχρι το Σεπτέμβριο που θα ανοίξουν τα σχολεία θα έχει αποκατασταθεί η προμήθεια της φυματίνη στα νοσοκομεία του Ηρακλείου για να μπορούν τα παιδιά να υποβληθούν στο συγκεκριμένο τεστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου