Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Πάμε γερά μωρε Ελλαδάρα!!!



Πριν από 20 χρόνια η Ελλάδα, που απόψε έχει πρεμιέρα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας απέναντι στην Κολομβία, συμμετείχε στο πρώτο παγκόσμιο κύπελλο της ιστορίας της.
Ήταν το Μουντιάλ της Αμερικής του 1994, που κατέληξε σε βατερλό, απ” όλες τις απόψεις κι όχι μόνο τις 3 ήττες από την Αργεντινή, τη Βουλγαρία και τη Νιγηρία με τέρματα 0-10. Συνολικά η παρουσία της Ελλάδας ήταν στις ΗΠΑ ήταν ένα ολόκληρο θέμα που για καιρό απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης της εποχής, καθώς η ΕΠΟ κατηγορήθηκε ότι οργάνωσε τουρισμό συγγενών και φίλων, σπατάλησε χρήμα, παρουσίασε την εθνική ομάδα σαν «φολκλόρ» στους ομογενείς. Ο προπονητής, ο μακαρίτης Αλκέτας Παναγούλιας, καταγράφηκε στα βίντεο να τσακώνεται με τους παράγοντες αλλά και με τους ποδοσφαιριστές του.
Το βίντεο που ακολουθεί μάς θυμίζει τον τρόπο που η εθνική Ελλάδας προκρίθηκε τότε στα τελικά του Μουντιάλ, στο παιγνίδι με τη Ρωσία, το 1993. Στο 68΄, από σέντρα του Νίκου Νιόπλια, ο 20χρονος τότε φορ του ΟΦΗ, Νίκος Μαχλάς, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την Ελλάδα στην περιπέτεια της Αμερικής.
Δείτε τις εικόνες 
Νιόπλιας, Μαχλάς, κεφαλιά, γκολ!- Η πρώτη πρόκριση της Ελλάδας στο Μουντιάλ, το 1994 (φωτο και βίντεο)

Ελλάδα Ρωσία 1993 2

Ελλάδα Ρωσία 1993 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου