Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Τον πέταξαν εξω από το χειρουργείο επειδή ήταν ανασφάλιστος!!!

Έντονο προβληματισμό προκαλεί καταγγελία των υπευθύνων του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, σύμφωνα με την οποία, ανασφάλιστος ασθενής βγήκε από το χειρουργείο έπειτα από απαίτηση του υπεύθυνου λογιστηρίου, καθώς δεν υπήρχε βιβλιάριο από την Πρόνοια!
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Ιατρείου Ελληνικού, η καταγγελία είναι επώνυμη και επιβεβαιώνεται και από κοινωνική λειτουργό.
Καταγγελία – σοκ: Τον έβγαλαν από το χειρουργείο επειδή ήταν ανασφάλιστοςΣυγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα 54χρονος άνεργος και ανασφάλιστος πολίτης με βαριάς μορφής καρδιοπάθεια, που απαιτεί άμεση τοποθέτηση απιδινωτή, γιατί κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή η ζωή του, εισήχθη μετά από μεγάλη προσπάθεια στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.
Το νοσοκομείο αρχικά αρνούνταν να δεχτεί υπεύθυνη δήλωση ότι θα τους προσκομίσει ο ασθενής βιβλιάριο της Πρόνοιας, όταν αυτό εκδοθεί, προκειμένου να προχωρήσουν στην επέμβαση τοποθέτησης.
Στη συνέχεια, μετά την επιμονή των θεραπόντων γιατρών του ασθενή, το νοσοκομείο δέχτηκε να προχωρήσουν στην επέμβαση διότι κινδύνευε η ζωή του.
Ενώ ο ασθενής έχει εισαχθεί στο χειρουργείο, μπαίνει μέσα ο υπεύθυνος λογιστηρίου του νοσοκομείου και υποχρεώνει τους γιατρούς να διακόψουν την διαδικασία, που δεν είχε ξεκινήσει ακόμα, γιατί έπρεπε ο ασθενής να προσκομίσει πρώτα βιβλιάριο της πρόνοιας. Ο ασθενής ήταν ήδη με τον ορό στο χέρι και τον είχαν ξυρίσει!
Βιβλιάριο
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Ιατρείου Ελληνικού, η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου που έχει απευθυνθεί ο συγκεκριμένος ασθενής έχει κάνει ότι είναι δυνατόν για να μπορέσει να βγάλει άμεσα ο ασθενής βιβλιάριο της πρόνοιας.
Μέχρι τότε, όμως, ο ασθενής τι θα κάνει;
Ρε λαμόγια δεν έχετε τσίπα πια καθόλου??

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου