Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Δεν αποκλείει πρόωρες εκλογές η Ν.Δ.


Ισχυρές πιθανότητες στο σενάριο των πρόωρων εκλογών εξακολουθούν να δίνουν κάποιοι τουλάχιστον εκ των συνεργατών του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Δεν αποκλείουν, δηλαδή, ότι υπό προϋποθέσεις ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει εκλογικό αιφνιδιασμό, ώστε να αποσπάσει νέα εντολή από το εκλογικό σώμα.Το πρόπλασμα κυβερνητικού προγράμματος που παρουσίασε χθες ο κ. Αντώνης Σαμαράς εξυπηρετούσε, ως εκ τούτου, μια διττή σκοπιμότητα. Αφενός να υποδείξει προς την κοινή γνώμη ότι η Ν.Δ. δεν περιορίζεται στη στείρα αντιπολίτευση, αλλά προχωρά στη διατύπωση συγκεκριμένων κυβερνητικών θέσεων, αφετέρου δε να στείλει το μήνυμα στο ΠΑΣΟΚ ότι τελεί σε εκλογική ετοιμότητα.

Οι βασικές προτεραιότητες του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ, το οποίο θα εξειδικεύεται σταδιακά, περιλαμβάνουν τη λήψη μέτρων χαμηλού ή μηδενικού δημοσιονομικού κόστους για την τόνωση της αγοράς, αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων, κατάργηση του μεταναστευτικού νόμου, συγκρότηση επιτελικής και ευέλικτης κυβέρνησης χωρίς συναρμοδιότητες, ώστε να επιταχυνθεί η ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης και η αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης δημόσιας περιουσίας, αποκατάσταση του «εθνικού χαρακτήρα» του υπουργείου Παιδείας και αυστηροποίηση του καθεστώτος ασύλου, ενίσχυση του διεθνούς ρόλου της χώρας.

Κατά τη χθεσινή του ομιλία, ο κ. Σαμαράς -που σήμερα μεταβαίνει στη Λαμία- απέφυγε να επαναλάβει τη σκληρή κριτική προς τους, κατά τον ίδιο εξαπτέρυγα της κυβέρνησης, κ. Ντόρα Μπακογιάννη και Γιώργο Καρατζαφέρη. «Στόχος μας ήταν αποκλειστικά η κυβέρνηση, θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες κριτικής», εξηγούσαν συνεργάτες του.

Την ίδια ώρα, η κ. Μπακογιάννη επαναλάμβανε (9,84) την πρόθεσή της για τη συγκρότηση νέου κόμματος, που θα εκφράσει τη φιλελεύθερη τάση της κεντροδεξιάς, ενώ ο κ. Καρατζαφέρης είχε συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Μιλτιάδη Εβερτ. «Ο πρόεδρος Εβερτ μού είπε ότι παρακολουθεί τον αγώνα μου για διάλογο μέσα στη παράταξη και με διαβεβαίωσε ότι κινείται και αυτός στο ίδιο πνεύμα», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης μετά το πέρας της συνάντησης.

πηγη: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_06/10/2010_417640

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου