Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Για τα μάτια??


Το δημοτικό αναψυκτήριο «Πλάτανος» στην πλατεία του Αγίου Τίτου βρέθηκε χθες το πρωί στο στόχαστρο της Δημοτικής Αστυνομίας, που επέβαλε πρόστιμο και ζήτησε να απομακρυνθούν άμεσα εξήντα τραπεζοκαθίσματα τα οποία καταλάμβαναν κοινόχρηστο χώρο!
Οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες οι περισσότερες καφετέριες στο κέντρο της πόλης καταλαμβάνουν μεγαλύτερη έκταση από εκείνη για την οποία πληρώνουν ενοίκιο. Δεν είναι τυχαίο ότι σε έλεγχο που είχε γίνει στις αρχές Ιουλίου σε ένδεκα καταστήματα της οδού Αγίου Τίτου, της πλατείας Δεκαοκτώ Αγγλων και των πεζόδρομων γύρω από τον Αγιο Δημήτριο στο λιμάνι, επιβεβαιώθηκαν έντεκα πρόστιμα για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου! Ετσι και χθες το πρωί έγιναν έλεγχοι σε καταστήματα γύρω από την πλατεία του Αγίου Τίτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας καταστηματάρχης αντέδρασε έντονα στο πρόστιμο που του επεβλήθη και ζήτησε να τηρηθεί ο νόμος για όλες τις καφετέριες, χωρίς εξαιρέσεις. Μάλιστα, ο ίδιος υπέδειξε την περίπτωση του «Πλατάνου». Πραγματικά, οι δημοτικοί αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχαν τοποθετηθεί περισσότερα τραπεζοκαθίσματα απ' αυτά που προβλέπεται και σύντομα έφθασε στο σημείο ένα αυτοκίνητο του δήμου, για να φορτώσει όσα περισσεύουν και να τα μεταφέρει σε αποθηκευτικό χώρο.

Η χθεσινή δεν ήταν η πρώτη φορά που επιχειρηματίας αντιδρά στον έλεγχο της Δημοτικής Αστυνομίας για τα τραπεζοκαθίσματα. Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα που έχει μειωθεί ο τζίρος των καταστημάτων, οι επιχειρηματίες προσπαθούν με κάθε τρόπο να καλύψουν το έλλειμμα. Ωστόσο, η εντολή που έχει δοθεί στους δημοτικούς αστυνομικούς είναι να εφαρμόζουν το νόμο χωρίς διακρίσεις, ενώ ενημερώνουν όσους διαμαρτύρονται ότι μπορούν να καταθέσουν ένσταση, η οποία θα εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή.

Οπως είναι γνωστό, το πρόστιμο που επιβάλλεται είναι ανάλογο με την περιοχή αλλά και το χώρο ο οποίος έχει καταληφθεί αυθαίρετα. Τα ενοίκια ξεκινούν από 90 ευρώ και φθάνουν μέχρι και τα 257 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Για κάθε τετραγωνικό μέτρο που καταλαμβάνεται ο ιδιοκτήτης του καταστήματος καλείται να πληρώσει ως πρόστιμο το διπλάσιο του αντίστοιχου ενοικίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου