Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Μείωση του συντελεστή φορολόγησης των αδιανέμητων κερδών

Και περαίωση για όλους εξήγγειλε ο Παπανδρέου

«Είχαμε δεσμευτεί για τη σταδιακή μείωση του συντελεστή των κερδών που δεν διανέμονται στους μετόχους, αλλά μένουν στην επιχείρηση για να γίνουν νέα επένδυση, είπε ο πρωθυπουργός», εξηγώντας ότι «δίνουμε ώθηση στην επιχείρηση που λειτουργεί και προσπαθεί να επιβιώσει επιταχύνοντας τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των αδιανέμητων κερδών από το 24% στο 20% σε ένα χρόνο - από το 2011».

Όπως διευκρίνισε ο Πρωθυπουργός, «ένα ισχυρό κίνητρο για επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα. Η χώρα μας χρειάζεται και μεγάλες επενδύσεις. Από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Γι’ αυτό δημιουργούμε ένα νέο πλαίσιο διευκόλυνσης των ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα.

Ένα ευέλικτο, διαφανές, αντικειμενικό και αποτελεσματικό πλαίσιο κανόνων, διαδικασιών και διοικητικών δομών για την υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων και έργων. Έργα που δημιουργούν νέες και σταθερές θέσεις εργασίας. Με ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς δεκαετούς ορίζοντα από τη δημιουργία της επένδυσης. Για να έχει ο επενδυτής τη σιγουριά και να μπορεί να επενδύει με ασφάλεια.

Στόχος μας είναι να απλοποιήσουμε όλες τις διαδικασίες για όλες τις επενδύσεις, μικρές ή μεγάλες. Στους επόμενους μήνες, θα δημιουργήσουμε ένα Συμβούλιο Επενδύσεων με τους πιο διακεκριμένους επενδυτές και επιχειρηματίες του εξωτερικού.

Και για πρώτη φορά γίνεται μια συστηματική προσπάθεια, να συνδυάσουμε την έρευνα, την τεχνολογία και την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό με την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Ξεκινώντας από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη. Όπου για πρώτη φορά θα συνεργαστούν οι φορείς της έρευνας, ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας μέσω του μνημονίου της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας».

Για τις επιχειρήσεις ο πρωθυπουργός εξήγγειλε:

* μείωση φόρου 20% αντί 24% από το 2011 για εταιρίες που επανεπενδύουν τα κέρδη τους.

* 10ετές εγγυημένο σταθερό φορολογικό καθεστώς για τη δημιουργία μεγάλων επενδύσεων.

Επιπλέον προανήγγειλε:

* οικονομικές παροχές (πετρέλαιο θέρμανσης;) στους χαμηλόμισθους, μέσα στο χειμώνα, εφόσον όμως αυξηθούν τα κρατικά έσοδα τους επόμενους μήνες.

* κίνητρα 1 δισ. ευρώ από τον ΟΑΕΔ σε 175.000 επιχειρήσεις για 350.000 θέσεις εργασίας.

* προγράμματα αυτασφάλισης και κοινωνικής εργασίας για ανέργους 54-65 ετών.

* υπηρεσίες υγείας για όλους ανεξαιρέτως τους ανέργους, από τα τέλη του 2010.

* «Κάρτα πολίτη» με ασφαλιστικά και προνοιακά δικαιώματα για όλους (πριν τα τέλη του 2011).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου