Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ -Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ


Οταν διαβαζουμε κατι δεν κοιταμε μονο τα κομματια με τα μεγαλα γραμματα αλλα διαβαζουμε και τα μικρα γραμματα γιατι αυτα κανουν την διαφορα!!
Στο προωθητικο e book που αναρτησε λεει για τις επιχειρηματικιες ευκαιριες που προσφερονται σε ξενους επενδυτες στην ελλαδα , δεν λεει τιποτα για ξεπουλημα !! Ξεκαθαριζει οτι οπου το δημοσιο ειναι μετοχος οι μετοχες του θα παραμεινουν στο ελαχιστο 51% , κοινως το δημοσιο θα ειναι ακομη αυτο που θα παιρνει τις αποφασεις!!! το 51 % ισχυει για εταιρειες οπως ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ,ΕΥΑΘ,ΟΛΠ,ΟΛΘ. Για τα υπολοιπα οπου το ελληνικο δημοσιο εχει ηδη μικροτερο ποσοστο απο 51% προτεινουν επεκταση του μετοχικου κεφαλαιου και οχι εξαγορα του υπαρχοντος!! τετοιες επιχηρησεις ειναι η εθνικη τραπεζα, η αττικη τραπεζα , η αγροτικη τραπεζα, ο οπαπ , ο ΟΤΕ κ.α .
δηλαδη αυτο θα ηταν ασχημο να μπει χρημα στην ελληνικη αγορα μηπως και ξεκολησουμε απο το τελμα που βρισκομαστε?
ναι δεν λεω καλυτερα θα ηταν να μπει ελληνικο χρημα ,αλλα που ειναι αυτο το χρημα ειναι στον λονδινο ακινητα αυτα προτιμουν οι πλουσιοι ελληνες και οχι την πατριδα τους!!
μιλαει για επενδυτικες προοοπτικες με το ανοιγμα resort , ξενοδοχειων , γηπεδων golf , επενδυσεις σε μαρινες που ειναι αναγκαιες για τον τουρισμο στα νησια και αρκετα αλλα , αλλα για να γινουν αυτες οι επενδυσεις θα πρεπει να πληρουνται καποια κριτηρια!!!
Εκει λοιπον παλι στα ψιλα γραμματακια γραφει οτι απαραιτητη προυποθεση ειναι η δημιοργια τουλαχιστον 200 θεσεων εργασιας σε καθε επιχειρηση και η επενδυση 75 εκατομμυριων ευρω ή επνδυση ανω των 200 εκ. ή η αποδοση 1 εκ ευρω το χρονο σε καινουργιες τεχνολογιες που μπορουν να εκμεταλευθουν!! απο αυτα τα παραπανω τι ειναι ξεπουλημα ακριβως?? οι καινουργιες θεσεις εργασιας που τις εχουμε τοσο πολυ αναγκη ? Η μηπως μια επενδυση ανω των 200 εκ σε περιοχες που δεν παει κανενας ελληνας να επενδυσει γιατι δεν εχει σουπερ κερδη? η μηπως η εκμεταλευση απο το δημοσιο και απο τους πολιτες καινουργιων τεχνολογιων που μπορουν να μας πανε μπροστα??
Γενιως εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι καλο ειναι να δειχνουμε και να προβαλουμε στον κοσμο τι σκοπους εχει η καθε κυβερνηση , αλλα να διαβαζουμε λιγο πιο προσεκτικα για να μην παραπλανουμε κοσμο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου