Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Ο Κολοσσός της Ρόδου επιστρέφει


Ξανά στα προπύλαια του νησιού, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου

Ο Γερμανός αρχιτέκτονας Γκερτ Χορφ με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας θα επαναφέρει στη Ρόδο τον «Κολοσσό».

Ο διάσημος αρχιτέκτονας κατέθεσε ήδη τη μακέτα του στους υπεύθυνους προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά το όραμα του.

Ο δήμαρχος Ροδίων Χατζής Χατζηευθυμίου αναφέρει:«Σύμφωνα με την πρόταση του Χορφ, θα γίνει ένα μνημείο μέσα στη θάλασσα. Η εικόνα θα είναι αυτή ενός κτιρίου που θα περιστρέφεται ακολουθώντας την πορεία του ήλιου.
Θα στηριχτεί σε βάση που θα αποτελείται από παλιά όπλα και θα συμβολίζει την ανεξαρτησία και την ελευθερία. Κατά την περιστροφή και μέσω της εικονικής πραγματικότητας θα δημιουργείται στον ουρανό ο Κολοσσός και μ' ένα σεισμό που θ' ακολουθεί θα γκρεμίζεται και θα χάνεται στα νερά».

Ενώ για το κόστος, που πρόκειται να ξεπεράσει τα 200εκ ευρώ ο κ. Χατζηευθυμίου αναφέρει:
«Συμβολικά έδωσαν τον οβολό τους κάποιοι επιχειρηματίες οι οποίοι σκέφτονται να στραφούν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, να βολιδοσκοπήσουν εάν υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά του να συνεισφέρει προς αυτή την κατεύθυνση, αν και γνωρίζουν πως πλέον τα πάντα έχουν παγώσει».

Παράλληλα, γίνονται συζητήσεις ώστε να συγκροτηθεί μια διεθνής επιτροπή υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και του ΟΗΕ για τη διεθνή ειρήνη που θα συμβολίζει το μνημείο, ενώ θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου, για το οποίο επίσης έδειξαν ενδιαφέρον ο Φρανκ Γκέρι και ο Καλατράβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου