Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Πολλαπλασιάζονται τα "λουκέτα"


Ορατός είναι ο κίνδυνος δραματικής αύξησης της ανεργίας από τον Σεπτέμβριο, ενώ την ίδια ώρα πολλαπλασιάζονται τα "λουκέτα" στην αγορά, όπως προκύπτει από έρευνα που διενήργησε η ΕΣΕΕ. Μάλιστα δεν κλείνουν μόνο μικρά καταστήματα, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν και μεγάλες επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους, όπως προκύπτει από έρευνα που διενήργησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου σχετικά με την πορεία της αγοράς, ενώ το Eπιμελητήριο Πειραιά αναφέρει πως "τα λουκέτα στα καταστήματα θα ξεπεράσουν τα 100.000 και ο αριθμός των ανέργων στο εμπόριο θα φθάσει τους 150.000".

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, από την αρχή του χρόνου αυξήθηκαν κατά 17% οι επιχειρήσεις που έκλεισαν στο κέντρο της Αθήνας με πληθώρα ακινήτων να παραμένουν ξενοίκιαστα εδώ και μήνες

Μάλιστα, πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων προχώρησαν σε μείωση των τιμών των ενοικίων ακόμη και κατά 50%.

"Αυτή η κυβέρνηση παίρνει σκληρά μέτρα λόγω ανάγκης , τα όποια δεν θα έχουν αποτέλεσμα", δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9.84 ο Πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ Θεόδωρος Βάρδας. Πρόσθεσε ότι η μονόπλευρη λιτότητα δεν θα δώσει λύση στη μείωση του ελλείμματος. Επίσης κατηγόρησε την Κυβέρνηση για έλλειψη μέτρων στην ανταγωνιστικότητα. Και κατέληξε: "Η κρίση δεν θα περάσει αν δεν πέσουν οι τιμές".

Με συνολικές ενισχύσεις από 4,3 ως 5,7 δισ. ευρώ στην τριετία 2011-2013 πρόκειται να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις ο νέος αναπτυξιακός νόμος και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους ως τις 23 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιούνιο έφθασαν τις 567.000. Ήδη αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες προετοιμάζουν πακέτο μέτρων το οποίο θα υλοποιηθεί μέσω του ΟΑΕΔ με στόχο την διατήρηση αλλά και τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου