Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Ο Δεκαπενταύγουστος των πολιτικών

Παραδοσιακά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί, στη Γιορτή της Παναγίας, στις 15 Αυγούστου επισκέπτονται τις μεγάλες μονές της χώρας που γιορτάζουν. Το ίδιο θα συμβεί και εφέτος. Τελευταία ανάπαυλα για τους πολιτικούς ο Δεκαπενταύγουστος, καθώς αμέσως μετά επιστρέφουν στην πρωτεύουσα και «σηκώνουν τα μανίκια» για το δύσκολο πεντάμηνο της οικονομίας και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα μεταβεί την Κυριακή στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στη Βασιλική Νομού Λευκάδος για τον εορτασμό της Παναγίας.

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου θα βρίσκεται στην Πάρο για τον εορτασμό της Παναγίας, όπου στη λειτουργία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Τήνο για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της συμπλήρωσης 70 χρόνων από τον τορπιλισμό της "Έλλης".

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ, Αντώνης Σαμαράς θα παρακολουθήσει την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Ελώνης Λεωνιδίου στην Αρκαδία και ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης θα παρευρεθεί στη δοξολογία για την Κοίμηση της Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά, στο Βέρμιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου