Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Τώρα ανακαλύψαμε οτι κλέβουν στα νοσοκομεία???

ρε τα λαμόγια.....μήπως πρέπει να κάνουν ενα τηλέφωνο 5ψήφιο τύπου 11880 για να καταγγέλουν στην τρόικα οι άνθρωποι???Oρκωτοί ελεγκτές αναμένεται να τοποθετηθούν άμεσα σε όλα τα νοσοκομεία, ενώ προγράμματα αναδιάρθρωσης των ελλειμματικών ΔΕΚΟ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τους ελεγκτές της τρόικας για την εκτέλεση του προϋπολογισμού το α΄ εξάμηνο, ενώ διαβεβαίωσε ότι ο στόχος που έχει τεθεί για το έλλειμμα θα επιτευχθεί πλήρως, ακόμη και στην ακραία περίπτωση ύφεσης ή υπέρβασης των δαπανών στις ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, το Δημόσιο έχει ήδη ένα «μαξιλάρι» ύψους 4 δισ. ευρώ από τη μεγάλη συγκράτηση των δαπανών, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών του προϋπολογισμού στα νοσοκομεία, τις ΔΕΚΟ και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε ό,τι αφορά τον περιορισμό των δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, οι ελεγκτές της τρόικας ενημερώθηκαν ότι το γεγονός αυτό οφείλεται στις καθυστερήσεις ορισμένων φορέων στην εκτέλεση των δημοσίων έργων.

Σχετικά με τα βασικά δημοσιονομικά μεγέθη, εκτιμάται ότι η ύφεση το τρέχον έτος θα είναι μικρότερη των αρχικών εκτιμήσεων και θα κυμανθεί μεταξύ -3% και -3,2%.

Για τον πληθωρισμό, στη συνάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου με το κλιμάκιο της τρόικας αναφέρθηκε ότι υπάρχει μεν υπάρχει μία αισθητή επίπτωση από την αύξηση των φόρων, αλλά παράλληλα απαιτείται μία εντονότερη προσπάθεια για την τόνωση του ανταγωνισμού στην αγορά, ώστε να απορροφάται μέρος αυτών των επιπτώσεων μέσω της μείωσης του περιθωρίου κέρδους.

Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε ακόμη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, την τρόικα για τις επικείμενες αλλαγές στις δομές του φορολογικού συστήματος, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μικρών αλλαγών στο μνημόνιο και κυρίως σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των διαρθρωτικών αλλαγών -π.χ. επιτάχυνσης ορισμένων αλλαγών, όπως η απελευθέρωση των επαγγελμάτων- όπως συνέβη και με την επιτάχυνση στο χρονοδιάγραμμα αλλαγών στο ασφαλιστικό.

Σημειώνεται ότι το κλιμάκιο της τρόικας θα έχει τις επόμενες ημέρες διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης (Υγείας, Άμυνας, Εσωτερικών, Υποδομών, Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Εργασίας), τον ΟΔΔΗΧ τον ΣΕΒ τη Νέα Δημοκρατία την Τράπεζα της Ελλάδος, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Την επόμενη εβδομάδα οι ελεγκτές αναμένεται νακαταρτίσουν ένα προσχέδιο με τα πρώτα συμπεράσματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, με βάση το οποίο θα εγκριθεί η εκταμίευση της β΄ δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 9 δισ. ευρώ, περίπου στα μέσα Σεπτεμβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου