Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

56 δομημένα ομόλογα για... αμυντικούς λόγους


Με έκδοση δομημένων ομολόγων πλήρωναν και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τα εξοπλιστικά προγράμματα. Τα "τυφλά' F16, τα άχρηστα άρματα μάχης κι όλα αυτά τα ακριβά -με μεγάλη μίζα- «παιχνιδάκια».

Και επειδή έφτασε η ώρα που όλοι πρέπει να καλύψουν τα νώτα τους μιλούν κι όποιον ...πάρει ο χάρος.Άπό το 1999 έχουν εκδοθεί 56 ομόλογα ,50 επί ΠΑΣΟΚ και 6 επί ΝΔ ''για αμυντικούς λόγους''.Βγήκαν στη φόρα κατά την εξέταση Ζορμπά στην εξεταστική, στην προσπαθεια της ΝΔ να επιμερίσει ευθύνες...Όσο για το ΠΑΣΟΚ ούτε είδε ούτε γνώριζε...Αποκαλυπτικός ο διάλογοςστην εξεταστική επιτροπή της βουλής.(Τον παραθέτουμε ως έχει ..)

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:Σε ό,τι αφορά το θέμα των δομημένων ομολόγων θέλω να ξεκαθαρίσουν τα εξής πράγματα. Αυτού του είδους τα δομημένα ομόλογα, όπως αυτό το περίφημο δομημένο ομόλογο του ΤΕΑΔΥ είναι ένα από εκείνα τα οποία αφορούσαν αμυντικούς εξοπλισμούς. Ναι, ή όχι;

ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Ζορμπάς): Εγώ δεν είπα ότι είναι ένα από τα πολλά δομημένα. Πότε το είπα;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Κωνσταντίνος Ρόβλιας): Δεν υπάρχει πάντως άλλο τέτοιο δομημένο.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Με συγχωρείτε πάρα πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Κωνσταντίνος Ρόβλιας): Το λέω για να μην εκτρέπουμε τη συζήτηση. Είναι το μοναδικό.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Από το 1999 που βγαίνουν τα ομόλογα για τους εξοπλισμούς.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Κωνσταντίνος Ρόβλιας): Είπατε δομημένο.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν το ξέρετε ότι όλα τα ομόλογα που εξεδόθησαν εκτός ΟΔΔΗΧ από το 1999 και πέρα, 50 τον αριθμό πριν από τη Νέα Δημοκρατία, 6 επί της Νέας Δημοκρατίας, είναι όλα δομημένα ομόλογα;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Κωνσταντίνος Ρόβλιας): Όχι, βέβαια.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μα, τι λέτε τώρα; Δεν το ξέρω.

ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Ζορμπάς): Κύριε Καθηγητά, επειδή το θέτετε να πω κι εγώ κάτι. Εξαρτάται τι εννοούμε.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Τώρα να το κουβεντιάσουμε. Γι’ αυτό λέω στους συναδέλφους μου ότι χρειάζεται σύγκριση…

ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Ζορμπάς): Σας το είπα.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Και ορθώς το θέσατε –και θα έλθω και σε αυτό- ότι δεν μπορεί να μην καλέσουμε τους πρώην Προέδρους του ΟΔΔΗΧ να δούμε τι εμπειρία είχαν σε αυτά.

ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Ζορμπάς): Έχουμε και στο 2000…

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Άρα, τα δομημένα ομόλογα με τις διάφορες μορφές που έχουν ξεκινούν για τα αμυντικά από το 1999 που εξεδόθησαν 56, μέχρι το 2004 50 και από το 2004 και μετά άλλα 6. Θα τα δούμε αυτά όταν θα έρθουν στην πορεία..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου