Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ματάκηδες του Instagram



Στις παραλίες που πηγαίνουν δεν πηγαίνω, αλλά τις βρίσκω μπροστά μου παρ’ όλα αυτά. Γιατί αγοράζω αθλητική εφημερίδα και μέσα οι άνθρωποι που κανονίζουν την ύλη θεωρούν απαραίτητο να μου σερβίρουν τρεις με τέσσερις σελίδες ξέχειλες από τις διάφορες που δηλώνουν παρουσιάστριες, μοντέλα, τραγουδίστριες, ασυνόδευτες, «μόλις χώρισα» και τέτοια. Όλες βέβαια στην παραλία με τα πιο μικροσκοπικά μαγιό που γίνεται.

Αν υπήρχε λογική, σεβασμός και διάθεση εξυπηρέτησης απέναντι σε εμάς τους αναγνώστες τους, αυτά τα έντυπα με αυτές τις σελίδες, θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να βγαίνουν σε δυο εκδόσεις. Μια πιο φθηνή και χωρίς κανένα «κορίτσι» με ξέκωλο και ξώβυζο, γιατί όσο και αν τους φαίνεται απίστευτο, ζούμε και χωρίς αυτά τα χάρτινα υποκατάστατα. Και μια πιο ακριβή και λουσάτη έκδοση με την εύγλωττη και λιτή ένδειξη σε εμφανές σημείο στο εξώφυλλο: «για μα..κες». Και ο καθένας να παίρνει ακριβώς αυτό που χρειάζεται στη σωστή τιμή.
Όσο για τις… «κυρίες» που απαθανατίζονται σε αυτές τις φωτογραφίες έχω μιαν άποψη που νομίζω πως στηρίζεται σε κάποια λογικά επιχειρήματα. Αυτές που αληθινά παρά τη θέλησή τους τις παραμόνεψαν και τις φωτογράφισαν κάποιοι επαγγελματίες του είδους δεν τις σχολιάζω και θα έπρεπε να απαιτούμε εμείς οι αναγνώστες να μην μπαίνουν σε οποιοδήποτε έντυπο ή σάιτ παρακολουθούμε. Ή να σταματούμε να είμαστε αναγνώστες τους.
Έχουμε όμως και την πιο πλούσια σε καταχωρήσεις κατηγορία. Αυτές όπου οι διάφορες είτε αυτοφωτογραφίζονται είτε βάζουν άλλους να τις απαθανατίσουν, κυρίως εκ των όπισθεν (αφού ακόμη δεν έχει εφευρεθεί το κω..-selfie). Και μετά με δική τους πρωτοβουλία κατ’ ευθείαν αναρτούν το επίτευγμα στο Instagram ή σε όποιο άλλο εύκαιρο μέσο έκθεσης. Αυτές λοιπόν οι «κυρίες», σύμφωνα με τη δική μου λογική, μας εκθέτουν οικειοθελώς ζωντανά ή στο Διαδίκτυο τα πιο ζουμερά σημεία του κορμιού τους για κάποιον λόγο. Ποιος μπορεί να είναι; Δεν ξέρω αν πέφτω πολύ έξω υποθέτοντας ότι στην πλειοψηφία τους κάτι ψάχνουν. Πιο σωστά, κάποιον ψάχνουν.
Ως «πελάτη» θα τον προσδιόριζα, προχωρώντας τη σκέψη μου. Τον επόμενο σύντροφο αν μόλις χώρισαν ή και τον επόμενο «εργοδότη» που θα εκτιμήσει με μια ματιά τα επαγγελματικά διαμορφωμένα σωματικά τους προσόντα. Αλλά σε κάθε περίπτωση το ψάξιμο αφορά σε κάποιον σαφώς καλά τακτοποιημένο οικονομικά. Γιατί αν προσέξετε δεν κυκλοφορούν και σε τίποτα χύμα παραλίες της Ικαρίας. Για κάποιο γεροντο-λιγούρη διευθυντή τηλεοπτικού σταθμού, κανέναν εφοπλιστή με έφεση στις μοντέλες (ένας αποφυλακίστηκε πριν από λίγο καιρό) ή κανέναν επιδειξιομανή ποδοσφαιριστή με κακό IQ, αλλά με αντιστρόφως ανάλογα καλό συμβόλαιο.
Ωραία έως εδώ. Το λες και «μπίζνες στην παραλία και στο Διαδίκτυο». Αναρωτιέμαι όμως αν και εκείνες οι κοπέλες που βολτάρουν τα βράδια στη Λεωφόρο Αθηνών, στην Πατησίων και αλλού κάνοντας μια δουλειά που μπορεί και να μην είναι και της αρεσκείας τους πάντα, βγουν ντυμένες(;) έτσι δεν θα τις σταματήσει κάποιο περιπολικό; Ή και αν δεν τις κυνηγήσει κάποιος οι πιο πολλοί περνώντας δεν θα πουν: “κοίτα ρε, κάτι πουτάνες με μαγιό βγήκαν στον δρόμο”. Ποια η διαφορά όμως από τις άλλες; Λείπει το σκηνικό με το κύμα και την άμμο; Ε και; Εγώ πάντως επιμένω, όποια με τη θέλησή της φωτογραφίζει με ιδιαίτερη επιμέλεια, κ..ους, βυ..ά, μπ…ια και άλλα τέτοια υπέροχα μέρη του γυναικείου κορμιού και τα αναρτά και σε κοινή θέα στο Διαδίκτυο, άσχετα αν είναι ωραία ή άσχημη, τη θεωρώ εκδιδόμενη. Να πούμε ότι αυτό είναι βαρύ για νέα κορίτσια; Άντε να την αποκαλέσω χαϊδευτικά π……τσα. Τίποτα λιγότερο όμως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου