Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Η χώρα με τις χαμένες κάλτσες...

Η χώρα με τις χαμένες κάλτσες

Η ζωή έχει ένα δικό της τρόπο να λύνει μυστήρια που κάποτε παρουσιάζονταν ως ανεξήγητα¨. Για παράδειγμᨔΠοιος ο λόγος που δεν με παίρνει τηλέφωνο ο λεγάμενος ( απάντηση,“απλώς δεν σε γουστάρει πολύ”.)“Πότε θα αντιληφθεί η μάνα μου ότι είμαι ενήλικο άτομο και ξέρω να κρίνω πότε να ντυθώ ζεστά; “ απάντηση: Ποτέ.) Και άλλα τέτοια.
Κι ενώ τα χρόνια, η εμπειρία-και μερικές φορές, μια ξαφνική επιφοίτηση μας ανοίγει τα μάτια, υπάρχει ένα βασανιστικό ερώτημα που δεν θα απαντηθεί ποτέ.
Που πάνε οι κάλτσες όταν μπαίνουν στο πλυντήριο διπλές και βγαίνουν μονές;

Μην ασχολείστε. Δεν υπάρχει απάντηση. Παγκοσμίως., δηλαδή, δεν υπάρχει. Ίσως εκεί που πάει η αγάπη όταν φεύγει, ίσως στο χωριό της Μαίρης Πόππινς, ίσως στη χώρα του Ποτέ, η ακόμα και τη Σρι Λάνκα (άσχετο, αλλά μου αρέσει να φαντάζομαι ότι όλες οι χαμένες κάλτσες του πλανήτη ξεβράζονται κάπου στις ακτές της Σρι Λάνκα, μια περιοχή της Γης όπου κανείς δεν φοράει κάλτσες).
Ναι. Τι έλεγα; Στην αρχή ήμουν σε άρνηση-δεν μπορεί, θα εμφανιστεί, που θα πάει, αφού έβαλα δύο στο πλυντήριο, πως στο διάολο βγαίνει μία, το τσέκαρα (διότι τις κάλτσες τις υποπτεύομαι φοβερά και τις έχω υπό συνεχή παρακολούθηση, μιλάμε δεν τους έχω καμία εμπιστοσύνη ότι θα βγουν ζευγάρι).
Κι όμως, παρά την εμμονική μου προσοχή, πολύ συχνά μπαίνουν ζεύγος και βγαίνουν μονές.
Περίμενα-περίμενα χρόνια, μάζευα τις μονές κάλτσες, και πολύ σπανίως εμφανιζόταν το ζευγάρι τους, με αποτέλεσμα να έχω μαζέψει ένα συρτάρι (βαθύ και μεγάλο) από κάλτσες-μπακούρια. Σιχάθηκα τη ζωή μου και μετά από χρόνια, επιτέλους τις πέταξα.
Μετά ακολούθησα μια άλλη τακτική, σατανική, αγόραζα ολόιδιες κάλτσες για μένα, τον μπέμπη και τον άντρα. Ένα είδος, μία μάρκα και ένα χρώμα (άσπρες-μαύρες-γκρι), τέλος, οπότε χανόταν μία, την ταίριαζα με μια άλλη χαμένη, νόμιζα ότι πέτυχα το τέλειο έγκλημα.
Έλα όμως που οι καριόλες οι κάλτσες όταν τις πλένεις δεν μένουν στην ίδια απόχρωση, με αποτέλεσμα οι παράταιρες να δείχνουν παράταιρες, διότι αν και ξεκινούσαν την καριέρα τους απολύτως ολόιδιες στο μαγαζί, είχαν εν τω μεταξύ χαράξει προσωπική πορεία: Άλλοι λεκέδες, άλλες περιπέτειες, άλλα πλυσίματα, άστα βράστα.
Αταίριαστες. Άμα μια κάλτσα δεν έχει το ζευγάρι της, δεν υπάρχει γιατρειά.
Για τα μεγαλύτερα παιδιά υπάρχει μια πιο επιστημονική εξήγηση, που έχουν δώσει οι αμερικάνοι: τις απαγάγουν οι εξωγήινοι. Περνάνε το βράδυ με τους ιπτάμενους δίσκους πάνω από τα σπίτια μας και με ειδικές ακτίνες κλέβουν τη μία πάντα κάλτσα από το ζευγάρι για να προκαλέσουν ψυχική ανωμαλία και σύγχυση στους ανθρώπους. Σκεφτείτε το και κοινωνικά. Υπάρχει περίπτωση να σου «κάτσει» γυναίκα αν φοράς αταίριαστες κάλτσες; Καλύτερα να πας στο ραντεβού ξυπόλυτος!
Για τους ψυχολόγους το θέμα είναι πιο φροϋδικό: οι κάλτσες χαλάνε με διαφορετικό ρυθμό. Συνήθως με διαφορά μίας εβδομάδας – δέκα ημερών, κάποια από τις δύο θα χαλάσει – τρυπήσει πιο πρώτη. Την πετάμε, αλλά δεν πετάμε και τη δεύτερη, επειδή δεν έχει πρόβλημα, όχι απαραίτητα από τσιγκουνιά. Επειδή πετάξαμε κάτι προσωπικό μας, το μυαλό απωθεί αυτή την πράξη και όταν βρίσκουμε στο συρτάρι την κάλτσα μοναχή της έχουμε «ξεχάσει» / απωθήσει την απώλειά της και μένουμε απορημένοι!

Για τους υδραυλικούς τα πράγματα είναι πιο μεταφυσικά: τις καταπίνει το πλυντήριο. Ναι, καλά. Γάντια, μαντήλια, βρακιά (ιδιαίτερα τα γυναικεία που είναι το ένα χιλιοστό από τις αντρικές κάλτσες σε υλικό) γιατί δεν τα καταπίνει; Τις κάλτσες καταπίνει μόνο; Υποτίθεται πως όπως στροβιλίζεται ο κάδος οι κάλτσες (και μόνο αυτές – τα στρινκ αρνούνται να το κάνουν) περνάνε ανάμεσα στο λάστιχο και στον κάδο και καταλήγουν στην αποχέτευση.
Όπως καταλαβαίνετε αν η εξήγηση με τους εξωγήινους σας φάνηκε γελοία, τώρα που ακούσατε αυτή με το πλυντήριο μάλλον την σκέφτεστε για πιο πιθανή την απαγωγή από εξωγήινους.
Γι αυτό ακριβώς τον λόγο γίνεται αυτή η προσπάθεια....Στην ουσία είναι ενα dating system – συστήμα ταιριάσματος καλτσών, έτσι ώστε οι κάλτσες να πάψουν να είναι μόνες τους και να βρουν ξανά ένα ταίρι (ή και το ταίρι τους).

Έτσι μπαίνεις στο "Κάλτσα μόνη ψάχνει", λες ότι έχω μία μονή κάλτσα σοσόνι, άσπρη με μπλε ρίγες, νούμερο 43 βάζεις και μιά φωτογραφία και αν υπάρχει και κάποιος άλλος με την ίδια ακριβώς μονή κάλτσα κανονίζεται να βρεθούν και είτε του την πουλάτε, είτε αγοράζετε τη δικιά του και από εκεί που είχατε 2 άχρηστες μονές κάλτσες ο ένας έχει λεφτά και ο άλλος ένα ζευγάρι κάλτσες!!!(Ακόμη και χωρίς λεφτά να γίνει,που είναι το καλύτερο,εκεί που είχατε και οι δύο απο μιά αχρηστη κάλτσα,ο ενας εκ των δύο εχεί ενα ζευγάρι...και αυτο που μετράει περισσότερο απ όλα...είναι ο χαβαλές του θέματος)
Γίνετε μέλη στην Ομάδα στο Facebook https://www.facebook.com/monikaltsapsaxnei

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου