Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Snacks… on the beach: Τα καλύτερα σνακ με χαμηλά λιπαρά για να πάρεις μαζί σου στην παραλία

Snacks… on the beach: Τα καλύτερα σνακ με χαμηλά λιπαρά για να πάρεις μαζί σου στην παραλία

Προορισμός, εισιτήρια, βαλίτσα… check! Όλα είναι έτοιμα για τη φετινή σου απόδραση! Αυτό το καλοκαίρι, δε θέλεις τίποτα να σου χαλάσει τη διάθεση και έχεις βάλει σκοπό να αφήσεις για λίγες μέρες τις υποχρεώσεις και τα άγχη της καθημερινότητας και να περάσεις αρκετές ώρες της ημέρας πλάι στο κύμα!

Ωστόσο, τις ώρες αυτές δεν πρέπει να ‘‘παραμελήσεις’’ τη διατροφή σου! Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που εμφανίζονται στις διακοπές και σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με τις διατροφικές μας συνήθειες είναι τα γαστρεντερικά προβλήματα, όπως η δυσκοιλιότητα και τα ανεπιθύμητα φουσκώματα, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση και την ενέργειά μας! Η πιο συχνή αιτία για τις αντιδράσεις αυτές του σώματός μας κατά τις καλοκαιρινές διακοπές έχει να κάνει με την μη επαρκή πρόσληψη φυτικών ινών και την παραμέληση… του βιολογικού μας ρολογιού.
Για να διατηρήσεις λοιπόν τη λειτουργία του γαστρεντερικού σου συστήματος σε αρμονία και στις διακοπές, αρκεί να μην ξεχάσεις στο σπίτι έξυπνες συνήθειες, όπως την καθημερινή κατανάλωσης φυτικών ινών! Σε ποια όμως τρόφιμα μπορούμε να τις αναζητήσουμε και κατά τις διακοπές μας;
Τα ολικής άλεσης αμυλούχα και σνακ, όπως τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φρούτα, τα λαχανικά και οι ξηροί καρποί, είναι τρόφιμα που άνετα μπορείς να αναζητήσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας . Παρακάτω ακολουθούν εύκολοι τρόποι για να ενσωματώσεις πηγές φυτικών ινών στη διατροφή σου, τις ώρες που βρίσκεσαι στην παραλία!
Για τις…οργανωμένες:  Αν ανήκεις στην κατηγορία των ‘‘οργανωμένων’’, που επισκέπτονται την παραλία με ομπρέλα, καρέκλες, ψυγειάκι και άλλα, εφοδιάσου κατάλληλα! Βάλε στο ψυγείο σου βαζάκια με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, κομματάκια φρούτων και δημητριακά ολικής άλεσης, έτσι θα έχεις παρασκευάσει με τα «χεράκια» σου ένα εύκολο, γρήγορο και χορταστικό σνακ! Τα φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα όπως ροδάκινα και βερίκοκα αποτελούν επίσης ιδανικές λύσεις! Αν μάλιστα μένεις σε δικό σου σπίτι και έχεις χρόνο να ασχοληθείς με τη μαγειρική φτιάξε κέικ με δημητριακά ολικής άλεσης και φρούτα ή τάρτα φρούτων, είτε με αλεύρι ολικής άλεσης, είτε με θρυμματισμένα δημητριακά ολικής άλεσης ως βάση!
Για τις…άνετες κι ωραίες: Αν επισκέπτεσαι την παραλία μόνο… με την πετσέτα και το αντηλιακο σου, εφοδιάσου με μικρά σνακ που μεταφέρονται εύκολα! Βάλε σε μια τσάντα τα απαραίτητα: μία χούφτα δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης, αποξηραμένα φρούτα και ανάλατους ξηρούς καρπούς ή ένα φρούτο με κάποια μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης με την αγαπημένη σου γεύση. Οι μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης είναι απολαυστικά γλυκές, καλύπτοντας παράλληλα τις ανάγκες του οργανισμου σου σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, ενώ οι φυτικές τους ίνες σε συνδυασμό με αυτές του φρούτου θα καλύψουν την πείνα χωρίς να σε φουσκώσουν μέχρι το επόμενο γεύμα!
Μην ξεχνάς λοιπόν πως οι φυτικές ίνες και τα τρόφιμα που τις περιέχουν μπορούν να γίνουν ένας σημαντικός σύμμαχος για να διατηρήσεις την ευεξία και την καλή σου διάθεση και στις διακοπές. Παράλληλα, οι παραπάνω επιλογές θα σε κρατήσουν χορτάτη για περισσότερη ώρα, με αποτέλεσμα να μην πέσεις με ‘‘τα μούτρα’’ στο επόμενο γεύμα, κάτι που θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τη γραμμή σου και στις δακοπες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου