Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Υπερηφάνοι πρέπει να νιώθουν όσοι πατούν στην Κρήτη!!

Εθνικά… υπερήφανος ο Μάξιμος Σενετάκης από την επίσκεψη Σαμαρά και Κινέζου πρωθυπουργού!

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ.Μάξιμου Σενετάκη έχει ως εξής:

“Είναι τιμή για όλους τους Κρητικούς το γεγονός ότι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Κίνας, επέλεξαν να εγκαινιάσουν από κοινού το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου για να σηματοδοτήσουν τη νέα εποχή των ελληνοκινεζικών σχέσεων. Η παρουσία των κυρίων Αντώνη Σαμαρά και Λι Κετσιάνγκ δίνει στη πόλη και το νησί μας πιστοποιητικό διεθνούς αναγνωρισιμότητας και την υπόσχεση για μια επιτυχημένη τουριστική περίοδο.
Πέραν αυτού, η συμμετοχή των δυο ηγετών στα εγκαίνια του ανακαινισμένου Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου έχει πολύπλευρο συμβολισμό.
Υπενθυμίζει την καθοριστική συμμετοχή δυο λαών με αρχαίο πολιτισμό και πλούσια ιστορία στη διαμόρφωση του πολιτισμού της ανθρωπότητας. Συμβολίζει τη συμπόρευση των δυο χωρών στη νέα διεθνή πραγματικότητα. Επιβεβαιώνει τη σύσφιξη των διμερών τους σχέσεων στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού, του πολιτισμού.
Πλέον οι σχέσεις των δυο χωρών δεν περιορίζονται στο πεδίο των διακηρύξεων και των καλών προθέσεων, αλλά αποκτούν ουσιαστικό περιεχόμενο με την προοπτική νέων κινεζικών επενδύσεων για έργα υποδομής – όπως, μεταξύ άλλων, του αεροδρομίου του Καστελίου.
Σήμερα αναγνωρίζεται η ορθότητα της στρατηγικής επιλογής των κυβερνήσεων Καραμανλή για το άνοιγμα της Ελλάδας στην Κίνα. Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά στην COSCO, παρά τις αντιδράσεις και το λαϊκισμό της τότε αντιπολίτευσης, ήταν ο προπομπός των όσων συμβαίνουν σήμερα και μια αποστομωτική απάντηση σε όσους επιμένουν να δαιμονοποιούν τις ιδιωτικοποιήσεις και να δημαγωγούν ασύστολα μιλώντας για “ξεπούλημα της χώρας”.
Η διαφωνία μας είναι ως πρός το ποιός θα πρέπει να νιώθει υπερήφανος....εμείς οι Κρητικοί που μας επισκέπτεται ο Σαμαράς με τον Κινέζο,ή αυτοί οι δύο που πατούν πόδι στον ΪΣΩΣ πιο τιμημένο τόπο αυτης της γής....τεσπα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου