Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Αυτό συμβαίνει με τον ΟΑΕΕ!! Είπατε οχι?

Οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που αδυνατούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, δεν είναι μπαταχτσήδες όπως τους παρουσιάζει η κυβέρνηση, αλλά οικογενειάρχες σε πραγματική αδυναμία να ανταποκριθούνΣοβαρότατα προβλήματα, αντιμετωπίζουν καθημερινά, ελεύθεροι επαγγελματίες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις έναντι του ΟΑΕΕ με αποτέλεσμα να μένουν ανασφάλιστοι, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. 
Πανελλαδικά χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπό την απειλή πλειστηριασμών βρίσκεται το 50% των ελεύθερων επαγγελματιών της χώρας,αδυνατώντας να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές και να ρυθμίσουν τις παλαιότερες. Ο αριθμός των ανασφάλιστων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ σε όλην τη χώρα ανέρχεται σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στους 372.000 ενώ αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για οικογένειες μιλάμε γιαπερισσότερους από 1.000.000 ανασφάλιστους πολίτεςστην Ελλάδα του 2014. Στις ρυθμίσεις του ΟΑΕΕ, βάσει των επίσημων στοιχείων που δίνει ο οργανισμός δεν μετέχει ούτε το 8% των πολιτών. Κάτι που ενώ το υπουργείο Εργασίας γνωρίζει, επιμένει να σφυρίζει αδιάφορα, διαχειριζόμενο το ζήτημα επικοινωνιακά σε μια προσπάθεια να πείσει την κοινωνία ότι υπάρχουν ρυθμίσεις.

Επιλέγουν συνειδητά μια αναποτελεσματική ρύθμιση

Η συνειδητή επιλογή μιας μη αποτελεσματικής ρύθμισης, γίνεται εύκολα αντιληπτή, από τις ρυθμίσεις που υπάρχουν για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ οι οποίες είναι εκτός πραγματικότητας.
Ο αριθμός των δόσεων που έχει ορισθεί είναι συγκεκριμένος (39) ανεξαρτήτως ποσού, γεγονός που σύμφωνα με υπολογισμούς μεταφράζεται σε ένανμέσο όρο ρύθμισης στα 1200 ευρώ το μήνα για ένα χαμηλό χρέος (πχ. 15.000 ευρώ).
Το υπουργείο Εργασίας, δηλαδή ζητά από ελεύθερους επαγγελματίες με χαμηλή ακόμα και μηδενική δήλωση 1200 ευρώ το μήνα! για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που αδυνατούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, δεν είναι μπαταχτσήδες όπως τους παρουσιάζει η κυβέρνηση, αλλά οικογενειάρχες σε πραγματική αδυναμία να ανταποκριθούν
Αυτό γίνεται απολύτως σαφές από το γεγονός ότι το 70% των χρεών δημιουργήθηκαν την τελευταία 5ετία.
Αίσθηση προκαλεί επίσης ότι, όπως μας αναφέρουν από το Σύλλογο Ανασφάλιστων Ασφαλισμένων ΟΑΕΕ του Ν. Αττικής οι περισσότερες αυτοκτονίες πολιτών λόγω χρεών, προέρχονται από αυτό το ταμείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου