Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Δώσε αέρα στο χωριάτη...

Εθνικές εκλογές ζήτησε ο Τσίπρας
Πρέπει με συντεταγμένο τρόπο να υπάρξει το συντομότερο προσφυγή στις εθνικές εκλογές, δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.
Όπως είπε, αυτό συνιστά μία πολύ μεγάλη δυσαρμονία ανάμεσα στη βούληση του εκλογικού σώματος και τον συσχετισμό που υπάρχει στη Βουλή.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό «να μην διανοηθεί να εφαρμόσει τα σχέδια που είχε στα συρτάρια του για μετά τις ευρωεκλογές».
Την πεποίθησή του ότι η λαϊκή ετυμηγορία των εκλογών μπορεί να δώσει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να διεκδικήσει μία «δυνατότερη θέση στην Ευρώπη» έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον οποίο επισκέφτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν μία «σημαντική καταγραφή» για την αριστερά, και μία σημαντική ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό.
Σημείωσε δε ειρωνικά πως παρά το γεγονός ότι «κάποιοι τρομοκρατούσαν» έως το βράδυ του Σαββάτου πως αν κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 3 μονάδων θα είχαμε «λοιμούς, σεισμός και καταποντισμούς», τελικά «κερδίσαμε με σχεδόν 4 [μονάδες] και είναι μία πολύ καλή μέρα».
Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας σημείωσε την ανησυχία του για την άνοδο του ευρω-σκεπτικισμού, με τον κ. Τσίπρας να υπογραμμίζει ότι το μήνυα της ευρω-κάλπης θα πρέπει να είναι να «φτιάξουμε μία καλύτερη Ευρώπη για να αντιμετωπίσουμε τον ευρω-σκεπτικισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου