Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ο νικητής στις εκλογικές αναμετρήσεις είναι η Αποχή????

Απογοητευμένοι από τους πολιτικούς και την πολιτική όπως αυτή ασκείται στην χώρα μας όλο και περισσότεροι πολίτες αποφασίζουμε να μην ψηφίσουμε .
Θεωρούμε  ότι αν δεν συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία θα έχουμε την συνείδηση μας  καθαρή για το  αποτέλεσμα της ψηφοφορίας .
Σαν άλλοι  Πόντιοι Πιλάτοι << νίπτουμε τάς χείρας μας  >> μεταθέτοντας την ευθύνη στους άλλους . Έτσι όμως έχουμε διπλή ευθύνη γιατί αφενός δεν συμμετέχουμε στην επιλογή των ατόμων που θα μας εκπροσωπήσουν και από την άλλη     αφήνουμε τους άλλους να αποφασίζουν για μας και όχι πάντα σωστά  . Γιατί το πολιτικό μας σύστημα είναι έτσι φτιαγμένο που δεν το επηρεάζει η αποχή . Ακόμα και ένας πολίτης να ψηφίσει έγκυρα ,τα κόμμα ή ο συνδυασμός που θα πάρει την ψήφο θα επικρατήσει. Επομένως η αποχή δεν προκαλεί ζημιά στο πολιτικό σύστημα αντίθετα ίσως και να το εξυπηρετεί κάποιες φορές .
Η συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία είναι δικαίωμα  αλλά και υποχρέωση μας .
Υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας και απέναντι στα παιδιά μας . Δεν πρέπει  αφήνουμε τους άλλους να αποφασίσουν για το μέλλον μας και για το μέλλον των παιδιών μας . Η απόφαση πρέπει να είναι δική μας , του καθενός μας χωριστά και όλων μαζί .
Είναι απαραίτητο να συμμετέχουμε στην διαδικασία εκλογής αυτών που θα διαχειρίζονται το μέλλον αυτής της χώρας γιατί μόνο τότε θα έχουμε το δικαίωμα να τους κρίνομαι και να τους αποδοκιμάζουμε όταν θεωρούμε ότι δεν ενεργούν σωστά .
Αποχή από τις αποφάσεις σημαίνει  ανοχή ,αδιαφορία , συμβιβασμό και  παραίτηση  . Ότι δεν μας αρέσει και δεν μας ικανοποιεί το αλλάζουμε με την ψήφο μας, δεν το  δεχόμαστε και δεν το ανεχόμαστε  .
Μόνο συμμετέχοντας και ψηφίζοντας μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία αυτού του τόπου ,επιλέγοντας ανθρώπους ηθικούς , έντιμους και ικανούς να μας εκπροσωπήσουν στα διάφορα δημόσια αξιώματα .
Σε αυτές τις εκλογές ας κερδίσουμε εμείς οι Πολίτες και όχι η Αποχή.

ΚΑΝΑΚΑΡΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
Υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος
Με το συνδυασμό ¨ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ¨
Του Σεραφείμ Τσόκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου