Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

«Ελεγχόμενη αναδιάρθρωση», η μόνη λύση για την Ελλάδα


Τι προτείνει ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως

Η Ελλάδα απέχει πολύ από την σταθεροποίηση της δημοσιονομικής της κατάστασης και θα πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του κρατικού της χρέους, υποστηρίζει με άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο Mohamed El –Erian, διευθύνων σύμβουλος της Pimco, της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως.

«Προς το παρόν, καμία από τις λύσεις για την ελληνική κρίση χρέους δεν έχει αποτέλεσμα. Και πολλοί άνθρωποι – εκ των οποίων και εγώ – δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα στο μέλλον» αναφέρει ο κ. El-Erian στο άρθρο του προσθέτοντας ότι «η Λατινική Αμερική υπέφερε από τη "χαμένη δεκαετία" για την ανάπτυξη, την απασχόληση και τις επενδύσεις. Η Ελλάδα σήμερα αντιμετωπίζει τον ίδιο κίνδυνο».

Η Ελλάδα θα χρειαστεί «κατά προτίμηση μία συναινετική και ελεγχόμενη αναδιάρθρωση» ώστε να μειωθεί το δανειακό της βάρος δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Pimco συμπληρώνοντας πως το πρόγραμμα της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ προ το παρόν δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα και για τον λόγο αυτό κάλεσε τους διεθνείς οργανισμούς να προχωρήσουν επειγόντως σε βελτιωτικές κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου