Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Πρωτότυπο city car από τη Lotus

Πρωτότυπο city car από τη Lotus


Η νέα πρόταση θα διαθέτει ένα εξελιγμένο υβριδικό σύστημα κίνησης

Τη μεγάλη ανατροπή σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου αναμένεται να κάνει η Lotus στην επερχόμενη Έκθεση του Παρισιού, παρουσιάζοντας -μεταξύ άλλων- τη δική της πρόταση στην κατηγορία των οικολογικών μινι αυτοκινήτων.

Μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχει αποκαλυφθεί το όνομα του νέου «μικρού» της Lotus, που στα τέλη του μήνα αναμένεται να πραγματοποιήσει στο Παρίσι το επίσημο ντεμπούτο του σε πρωτότυπη μορφή, παρ’ όλα αυτά όμως βέβαιο θεωρείται πως το νέο αυτό μοντέλο, το οποίο θα αποκαλυφθεί σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες μας στο περίπτερο της βρετανικής εταιρείας, δίπλα ακριβώς από τις νέες εκδόσεις της Evora και την επίσης πρωτότυπη μορφή της νέας Esprit(!), θα αποτελεί την αιχμή του δόρατος για του Βρετανούς στον ανήλεη πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην κλάση των «καθαρών» μικρών οχημάτων.

Η νέα αυτή πρόταση της Lotus, η οποία θα βασίζεται στο πρωτότυπο μοντέλο «EMAS concept» της αδελφής εταιρείας Proton που είδαμε στη φετινή Γενεύη, θα προσφέρεται σε 3θυρο αμάξωμα και θα διαθέτει ένα εξελιγμένο υβριδικό σύστημα κίνησης. Το τελευταίο θα αποτελείται κατά πάσα πιθανότητα από έναν 1.200αρη κινητήρα, ο οποίος θα αποδίδει περισσότερους από 50 ίππους όντας εγκατεστημένος στο εμπρός μέρος του αμαξώματος και έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος με τη σειρά του βρίσκεται τοποθετημένος πίσω μεταφέροντας την ισχύ που παράγει στους αντίστοιχους τροχούς. Υπολογίζεται δε ότι η αυτονομία κίνησης αποκλειστικά με την αρωγή του κινητήρα θα αγγίζει τα 50 χιλιόμετρα καλύπτοντας έτσι τις καθημερινές απαιτήσεις όσον αφορά τις αστικές μετακινήσεις.

Σχεδιαστικά, το 3θυρο μικρό της Lotus θα φέρει την… πινελιά της Italdesign διαθέτοντας ακόμα και στην πρωτότυπη μορφή που θα δούμε στο Παρίσι ουκ ολίγα σπορτίφ αισθητικά γνωρίσματα, τόσο εντός όσο και εκτός. Εκτιμάται δε ότι το νέο μικρό των Βρετανών της Lotus, το οποίο, συν τοις άλλοις, πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στο φετινό Παρίσι ούτως ώστε να βολιδοσκοπηθούν οι αντιδράσεις του κοινού, θα μπει στην παραγωγή περί τα τέλη του 2012. Δε μένει λοιπόν παρά όλα τα παραπάνω να επιβεβαιωθούν και επίσημα σε λίγες μόλις μέρες στην πόλη του φωτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου