Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

"Ολα τα Λεφτά στη μάχη με τις Αντιστάσεις στις 1.600 - 1.620 Μονάδες Τα σενάρια για τις Τράπεζες


Μετά τη χθεσινή πολύ καλή συνεδρίαση με κέρδη της τάξης του 2,69%, η προσοχή στρέφεται πλέον στη μάχη με τα πολύ σημαντικά επίπεδα των 1.610 – 1.620 μονάδων, στα επίπεδα δηλαδή των τιμών όπου έκλεισε χθες ο Γενικός δείκτης (1.613,41 μονάδες, διαβάστε σημερινό Report Τεχνικής Ανάλυσης).
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε ότι από την κίνηση υψηλότερα αυτών των επιπέδων (δεν μπορεί να αποκλειστεί μια κίνηση πέριξ αυτών των επιπέδων για κάποιες συνεδριάσεις) περνάει η όποια ελπίδα για κάτι καλύτερο τις επόμενες εβδομάδες (διαβάστε το σημερινό Report Τεχνικής Ανάλυσης στο www.greekfinanceforum.com).

Αν και η όλη φημολογία αναφορικά με επικείμενα Deal στον τραπεζικό κλάδο έχει αρχίσει να κουράζει σε κάποιο βαθμό, είναι αλήθεια ότι ενδυναμώνει σημαντικά, ειδικά μετά και από τα άσχημα εταιρικά αποτελέσματα εξαμήνου, την ελπίδα για κάτι καλύτερο τους επόμενους μήνες. Αναφέρουμε λοιπόν τα ακόλουθα (πολλά από τα οποία επιτυχώς είχαν αναφερθεί σε πρόσφατο άρθρο της στήλης Hunter) για το πώς διαμορφώνεται η τωρινή εικόνα:
· Αυξάνονται όλο και περισσότερο οι φήμες αναφορικά με επικείμενο Deal της Alpha Bank και της EFG Eurobank, με τις πληροφορίες να μιλούν για συγχώνευση με ανταλλαγή μετοχών και σημαντική αύξηση κεφαλαίου της νέας τράπεζας.

· Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί σημαντική αύξηση κεφαλαίου από την Τράπεζα Πειραιώς, με τη πληροφορίες να κάνουν λόγω για μεγάλο επενδυτή του εξωτερικού να βρίσκεται πίσω από αυτήν.

· Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι με τα πρώτα νέα για τις εκτιμήσεις των συμβούλων του δημοσίου, θα προκύψει και βελτιωμένη πρόταση από την Πειραιώς για την ΑΤΕ και κυρίως για το ΤΤ

· Τέλος, άλλες πληροφορίες μιλάνε για την πιθανότητα να κινηθεί η Πειραιώς μόνο για την ΑΤΕ (με πιθανή πάντα εμπλοκή του ξένου επενδυτή που αναφέραμε επάνω), ενώ δεν αποκλείεται τελικά το ΤΤ να καταλήξει στην EFG Eurobank.
Καλή συνεδρίαση χθες το βράδυ στην Αμερική, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη και την προχθεσινή εκρηκτική άνοδο της τάξης του 3% περίπου, με τους βασικούς δείκτες να κλείνουν με κέρδη, εν μέσω συγκρατημένης αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας που δημιούργησαν κυρίως τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, ο S&P 500 έκλεισε στις 1.090,10 μονάδες, με κέρδη 0,91% και ο Dow Jones Industrials, επίσης με άνοδο 0,49%, στις 10.320,10 μονάδες. Τέλος, με άνοδο 1,06% και ο δείκτης του τεχνολογικού κλάδου, Nasdaq Composite, στις 2.200,01 μονάδες.
Σε χαμηλούς τόνους η συνεδρίαση σήμερα το πρωί στην Ασία, με το δείκτη Nikkei να βρίσκεται στις 07:47 στις 9.080,66 μονάδες, με οριακά κέρδη 0,20% (αν και είχε βρεθεί την πρώτη ώρα διαπραγμάτευσης και 1% υψηλότερα), ενώ ουσιαστικά αμετάβλητος 0,08% ο Hang Seng στις 20.885,59 μονάδες.

Σε αυτό το σημείο και αναφορικά με τις ξένες αγορές εξακολουθεί να είναι πολύ ενδιαφέρουσα η τεχνική εικόνα του Xetra DAX, με το βασικό Γερμανικό δείκτη να κλείνει (6.083,85 μονάδες, -0,01%) για δεύτερη συνεδρίαση ακριβώς στα επίπεδα των τιμών των δύο κινητών μέσων όρων (20 και 50 ημερών). Επαναλαμβάνουμε ότι πολύ σημαντικό κρίνεται να παραμείνει ο δείκτης πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών (5.960 μονάδες).

Αναφορικά με το ευρώ, στις 07:41 σήμερα το πρωί εξακολουθεί να βρίσκεται στο 1,2824, ενώ επαναλαμβάνουμε το χθεσινό απογευματινό σχόλιο αναφορικά με την ύπαρξη αντιστάσεων σε αυτά τα επίπεδα (βραχυπρόθεσμος κινητός μέσος όρος, κόκκινη γραμμή στο διάγραμμα). Επιπλέον η προσοχή βρίσκεται πάντα και στην ανάγκη να παραμείνει το ευρωπαϊκό νόμισμα πάνω από τα πολύ σημαντικά επίπεδα του 1,2770 – 1,2780.

Τέλος στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζουν:
Η ανακοίνωση του δείκτη Halifax και του δείκτη των υπηρεσιών στη Βρετανία στις 09:00 ώρα Ελλάδος.
Η ανακοίνωση των νέων θέσεων εργασίας και του δείκτη της ανεργίας στις ΗΠΑ για το μήνα Αύγουστο (15:30 ώρα Ελλάδος, αναμένεται αύξηση της ανεργία κατά 0,1% στο 9,6% από 9,5%).
Τέλος, η ανακοίνωση στις ΗΠΑ του δείκτη PMI εκτός μεταποίησης από το ISM (17:00 ώρα Ελλάδος, αναμένεται να διαμορφωθεί ο δείκτης στο 53,6 από 54,3 την τελευταία φορά).

Greek Finance Forum
πηγη: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/1600-1620.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου