Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Η COSMOTE ΚΑΙ Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ON THE GO UNLIMITED...


ΟΛΟΙ 8Α ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ Κ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΛΕΙΠΕΙ Η ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΘΕΙ!!!!
ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ Κ ΣΕ ΜΕΝΑ ΠΟΥ Η8ΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΣΤΙΚ .Κ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ CΟΣΜΟΤΕ ΕΠΕΛΕΞΑ ΑΥΤΗΝ!!!!ΠΑΩ ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ Κ ΖΗΤΑΩ ΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΟΝ ΤΗΕ GO UNLIMITED,ΖΗΤΑΩ ΜΙΑ ΔΙΕΥ! ΚΡΙΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ Η ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ STANDAR GB,ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ Κ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΓΚΟ!!!ΤΟ ΣΥΝΔΕΩ ΠΟΥ ΛΕΤΕ Κ ΟΛΑ ΚΑΛΑ,Κ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΛΛΑ Κ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ!!ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 4 ΜΕΡΕΣ ΟΜΩΣ ΕΝΩ ΕΙΧΑ FULL ΣΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ.ΠΗΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΗΣ COSMOTE ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ Κ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΕΧΕΙ 30GB ΟΡΙΟ Κ ΜΕΤΑ Η ΣΕ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΣΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ!!!!!!Κ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ Κ ΣΕ ΜΕΝΑ!!!!ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΑΦΟΥ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ SITE ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΜΕ ΨΙΛΑ,ΦΥΣΙΚΑ,ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΟΡΙΟ 30 GB Κ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ!!! ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ??? ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ??? ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!!!!!!!!

Απίστευτη επίθεση 44χρονου σε αλλοδαπή και νεαρό που του έκανε συστάσεις

Παρασκευή 13 Αυγούστου και ώρα 8μμ στο Λεωφορείο 022 (διαδρομή Πλ. Αιγύπτου - Πλ. Κυψέλης) ένας 44χρονος άνδρας ονόματι Ανδρέας Μ. (πρώην υπάλληλος σεκιούριτι) άρχισε να επιτίθεται με ρατσιστικά σχόλια και βρισιές
(τύπου 'Που είναι το εισιτήριό σου βρω***ρα; Να πας στη χώρα σου στους αράπηδες! Θα σε γα***ω κ.α.) σε μία μικρόσωμη Αφρικανή γυναίκα που μόλις είχε επιβιβαστεί. Η γυναίκα δεν αντιδρούσε και μαζευόταν τρομοκρατημένη ενώ κανένας από τους επιβάτες δεν αντιδρούσε. Για 5' ο ρατσιστής συνέχισε να της φωνάζει και να την πλησιάζει απειλητικά μέχρι που την στρίμωξε σε μία γωνία. Τότε ένας 21χρονος Έλληνας νεαρός του φώναξε να την αφήσει αμέσως και ότι δεν είναι ελεγκτής, τότε ο ρατσιστής πλησίασε επιθετικά τον νεαρό και η λογομαχία κατέληξε σε επίθεση με γροθιές όπου ο Α.Μ. έβριζε και κρατούσε τον νεαρό από τα μαλλιά στο πάτωμα για 5'-10' όσο τον κλώτσαγε επιφέροντας του θλάσεις στον αυχένα, ελαφρά διάσειση, μώλωπες στο πρόσωπο και κεφάλι και μια βαθιά δαγκωνιά στο χέρι του νεαρού. Ο οδηγός άνοιξε τις πόρτες για να κατέβουν οι επιβάτες και δεν βοήθησε παρά τις εκκλήσεις το νεαρού αλλά μόνο 10' μετά όταν σταμάτησε το όχημα και φώναξε την αστυνομία. Ο νεαρός και ο Α.Μ. μεταφέρθηκαν στο ΑΤ Κυψέλης όπου και κρατήθηκαν διότι μετά την καταγγελία για ξυλοδαρμό του νεαρού, ο μυθομανής Α.Μ. έπλασε ιστορίες παρακολουθήσεων και κλοπών όπου εκείνος φερόταν ως αστυνομικός-σωτήρας των επιβατών. Ο Ανδρέας Μ. αφέθηκε ελεύθερος την επομένη και είναι σίγουρο ότι θα ξαναεπιτεθεί σε αλλοδαπούς με παρόμοιο τρόπο. Το γεγονός είναι καταγεγραμμένο και η δίκη θα οριστεί για Σεπτέμβριο.

(Τα στοιχεία μας τα έστειλε αναγνώστης)

Ο ΝΕΑΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ
ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑΡΗ ΑΦΡΙΚΑΝΗ

Ο Α.Μ. Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ
ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ

Πάλι τα ίδια....


Έρχονται ανατιμήσεις προϊόντων


Από τη μετάταξη του 30% των προϊόντων στον υψηλό ΦΠΑ

Ντόμινο ανατιμήσεων αναμένεται να φέρει στην αγορά η μετάταξη του 30% προϊόντων και υπηρεσιών από το 11% που είναι ο μεσαίος συντελεστής στο 23% που είναι ο υψηλός συντελεστής του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Το Βήμα, το υπουργείο Οικονομικών στρέφεται νωρίτερα στην προβλεπόμενη από το Μνημόνιο μετάταξη, λόγω της υστέρησης εσόδων στο επτάμηνο κατά 2,8 δισ. ευρώ.

Μεταξύ των προϊόντων που ανήκουν στο συντελεστή του 11%, και άρα εξετάζεται η άνοδος στο 23%, είναι τα δημητριακά, το ψωμί, τα εισιτήρια μέσων μεταφοράς, τα άλευρα, τα μη αλκοολούχα ποτά, τα όσπρια, το κρέας, τα φάρμακα, τα ζυμαρικά, το ρύζι, το εμφιαλωμένο νερό, τα τιμολόγια ΔΕΚΟ, οι υπηρεσίες κατ’ οίκον, τα εισιτήρια θεαμάτων, οι υπηρεσίες σε καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, ψητοπωλεία, διαμονή, οι υπηρεσίες καλλιτεχνών, επισκευές κ.ά.

Ωστόσο, προβληματισμό προκαλεί το αντίκτυπο που θα έχει στην αγορά μια τέτοια κίνηση σε μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία, καθώς η άνοδος των τιμών κατά 12% αναμένεται να πυροδοτήσει ένα νέο κύμα αυξήσεων, επιδεινώνοντας το καταναλωτικό κλίμα, ενώ εκτιμάται πως ο πληθωρισμός θα απογειωθεί κατά 1-2 μονάδες, σε επίπεδα υψηλότερα του 7%.

Νομίζετε ότι αυτό είναι κράνος;


Δείτε καλά την φωτογραφία. Επιμένετε να λέτε ότι είναι κράνος μηχανής;

Αμ δε. Είναι καφετιέρα.Είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ferrari και της Nespresso. Η φορητή αυτή μηχανή ονομάζεται Racepresso και σχεδιάστηκε από τον Ίλγκαρ Ρουστάμοφ ώστε να εκτός από κουζίνες να ταιριάζει και μέσα στο αυτοκίνητο. Σε Ferrari κατά προτίμηση!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Προθεσμία μέχρι τις 20 Αυγούστου για τους καθηγητές


Δικαίωμα ανάκλησης της παραίτησης λόγω συνταξιοδότησης δίνει στους καθηγητές το υπουργείο Παιδείας

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι απολύθηκαν αυτοδίκαια λόγω 35ετίας και ορίου ηλικίας με τη λήξη του διδακτικού έτους 2009-2010, έχουν τη δυνατότητα να επανέλθουν στην οργανική τους θέση και στη θέση που κατείχαν πριν την αυτοδίκαιη απόλυσή τους και διατηρούν τη σειρά τους στους αξιολογικούς πίνακες επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου, «το δικαίωμα ανάκλησης της αίτησης παραίτησης λόγω συνταξιοδότησης, που προβλέπεται στις διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου μόνου του Ν.3847/2010 (ΦΕΚ 67 τ. Α') παρέχεται για ένα (1) μήνα από τη δημοσίευση του νόμου αυτού, δηλαδή μέχρι 20 Αυγούστου 2010».

Πέθανε ο δικτάτορας Δ. Ιωαννίδης


Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί ο Δημήτρης Ιωάννιδης, ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με μια από της πιο μαύρες σελίδεςτης νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, καθώς υπήρξε απ' τους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών και υπεύθυνος για την εισβολή των αρμάτων στο Πολυτεχνείο.

Ο 87χρονος Δ. Ιωαννίδης ένιωσε δυσφορία χθες το πρωί (πιθανότατα από θερμοπληξία) και μεταφέρθηκε στο Κρατικό Νίκαιας οπου εξέπνευσε σήμερα το πρωί.

Ο Δ. Ιωαννίδης είχε καταδικαστεί σε θάνατο για το πραξικόπημα, η ποινή του όμως, όπως και των υπολοίπων πρωτεργατών, είχε μετατραπεί σε ισόβια, ενώ ο μέχρι τέλους αρνήθηκε να ζητήσει χάρη.

Στη διάρκεια της Χούντας διετέλεσε διοικητής της ΕΣΑ. Τον Νοέμβριο του 1973 και μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ηγήθηκε δικού του πραξικοπήματος με το οποίο ανέτρεψε το Γεώργιο Παπαδόπουλο.

Το δικτατορικό καθεστώς του Ιωαννίδη, που αποδείχτηκε σκληρότερο από το προηγούμενο, προχώρησε στο πραξικόπημα στην Κύπρο - με το οποίο ανετράπη ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος - και αυτό οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου το καλοκαίρι του 1974.

Απάτες 2 δισ. από κυκλώματα γιατρών, εταιρειών και φαρμακείων


Oι εντατικοί έλεγχοι και οι διασταυρώσεις των στοιχείων των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας ήδη έχουν φέρει τα πρώτα αποτελέσματα, αφού το πρώτο εξάμηνο του 2010 σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία η φαρμακευτική δαπάνη εμφανίζεται μειωμένη κατά 15%.

Με έξι απάτες, κυκλώματα γιατρών, εταιρειών και φαρμακείων «φορτώνουν» επιπλέον δαπάνες 2 δισ. ευρώ τον χρόνο στους παραπαίοντες ασφαλιστικούς οργανισμούς. Ο ειδικός ηλεκτρονικός έλεγχος που διενήργησαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας αποκάλυψε όργιο διασπάθισης των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων από το οποίο οι εμπλεκόμενοι φαίνεται ότι αποκομίζουν σημαντικό όφελος.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι δαπάνες των ταμείων για υγειονομική περίθαλψη, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αφορά τις δαπάνες για φάρμακα, αυξάνονται με ρυθμό ιλιγγιώδη, της τάξης του 15% - 20% ετησίως, όπως επίσης ότι το τρέχον έτος ο κλάδος υγείας του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χωράς, του ΙΚΑ, θα εμφανίσει έλλειμμα 1,5 δισ. ευρώ. Η ζημιά για τα ασφαλιστικά ταμεία από τις υπερβολικές δαπάνες υγείας υπολογίζεται στα 2 δισ. ευρώ τον χρόνο.

Αν και ο αρχικός στόχος του Υπουργείου Εργασίας ήταν ο περιορισμός της δαπάνης φαρμάκου κατά 30% στην τριετία, υπό τα νέα δεδομένα φαίνεται ότι ο πήχης τοποθετείται υψηλότερα για μείωση κατά 30% στο τέλος του 2011 και κατά 40% στην τριετία.

Σε απόλυτους αριθμούς το Υπουργείο Εργασίας φιλοδοξεί να εξοικονομήσει μέχρι το τέλος του 2011 1 δισ. ευρώ από τις δαπάνες υγείας, στις οποίες τα 2/3 αφορούν τις δαπάνες για φάρμακα και το 1/3 τις δαπάνες για υλικά.

Πάντως οι εντατικοί έλεγχοι και οι διασταυρώσεις των στοιχείων των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας ήδη έχουν φέρει τα πρώτα αποτελέσματα, αφού το πρώτο εξάμηνο του 2010 σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία η φαρμακευτική δαπάνη εμφανίζεται μειωμένη κατά 15%.

Απάντηση
Οι έλεγχοι βρήκαν συνταγές σε ανύπαρκτα πρόσωπα, υπερβολική και κατευθυνόμενη συνταγογράφηση κ.ά.. Απάντηση σε αυτές τις απάτες σκοπεύει να δώσει το Υπουργείο Εργασίας με νομοσχέδιο που θα καταθέσει στο τέλος Αυγούστου και θα ψηφιστεί μέχρι τον Οκτώβριο, το οποίο θα αφορά την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Δεν αποκλείεται μάλιστα ορισμένες διαπιστωμένες περιπτώσεις απάτης να πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας θα μπαίνει τέλος στις συνταγές με τη μορφή που έχουν σήμερα, αφού τα πάντα πλέον θα περνούν μέσα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα εφαρμοστεί σε πιλοτικό στάδιο από τις αρχές Οκτωβρίου στον ΟΑΕΕ (Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών) και από τις αρχές του 2011 σε όλα τα ταμεία. Εφόσον συνδυαστεί με την εφαρμογή της λίστας φαρμάκου, η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας πιστεύει ότι θα αποφέρει άμεσα αποτελέσματα.

Για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εξετάζονται δύο συστήματα. Το πρώτο σύστημα θα προβλέπει τη χορήγηση στους ασφαλισμένους ηλεκτρονικής κάρτας με τσιπ όπως των πιστωτικών καρτών, το οποίο θα υποκαταστήσει το βιβλιάριο υγείας. Εκεί μέσα θα αποθηκεύονται οι συνταγές και με αυτή την κάρτα ο ασφαλισμένος θα πηγαίνει στο φαρμακείο για να τις εκτελέσει.

Σύμφωνα με το δεύτερο σχέδιο που εξετάζεται θα δημιουργηθεί ένα on line σύστημα, στο οποίο θα είναι διασυνδεδεμένοι γιατροί, φαρμακοποιοί και ασφαλιστικά ταμεία και μέσα από αυτό θα πραγματοποιούνται όλες οι συνταγογραφήσεις, ώστε να είναι εφικτός ο άμεσος έλεγχός τους.

Πώς δούλευαν τα κυκλώματα

1 Σε πολλές περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι είχαν γραφτεί συνταγές σε ανύπαρκτα πρόσωπα, πεθαμένους ή ασφαλισμένους που δεν είχαν ιδέα αφού ο γιατρός είχε χρησιμοποιήσει εν αγνοία τους το ασφαλιστικό τους μητρώο. Μια χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση απάτης ήρθε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα στο Λαύριο, όπου δύο συγγενείς, ένας φαρμακοποιός και ένας γιατρός της περιοχής έκοβαν και εκτελούσαν συνταγές εν αγνοία των ασφαλισμένων, των οπoίων τα στοιχεία είχαν υποκλέψει και στη συνέχεια πετούσαν τα φάρμακα σε ένα λαγούμι. Μόνο από τη συγκεκριμένη απάτη υπολογίζεται ότι τα ασφαλιστικά ταμεία είχαν ζημιές 36.000 ευρώ.

2 Οι έλεγχοι έφεραν στο φως συνταγογράφηση υπερβολικά μεγάλου αριθμού φαρμάκων για τα οποία δεν προβλέπεται η συμμετοχή του ίδιου του ασφαλισμένου όπως τα φάρμακα για τις χρόνιες παθήσεις. Το φαινόμενο εκτιμάται ότι είναι ιδιαίτερα εκτεταμένο και οι απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία υπολογίζονται σε 200 εκ. ευρώ τον χρόνο. Θεωρείται ότι μεγάλος όγκος αυτών των φαρμάκων δεν αφορούσε πραγματικές ανάγκες ασφαλισμένων.

3 Βρέθηκαν επίσης περιπτώσεις κατευθυνόμενης συνταγογράφησης, που γιατροί έγραφαν πολύ σπάνια φάρμακα και υποδείκνυαν στους ασφαλισμένους τα φαρμακεία από τα οποία μπορούσαν να τα προμηθευτούν. Πολλές φορές μάλιστα όλως τυχαίως... οι ιδιοκτήτες των φαρμακείων είχαν και συγγενική σχέση με τους γιατρούς.

4 Οι ελεγκτές ανακάλυψαν επίσης περιπτώσεις υπερβολικής συνταγογράφησης όπου οι γιατροί έγραφαν στους ασφαλισμένους τις διπλάσιες ή και τις τριπλάσιες ποσότητες φαρμάκων από αυτές που χρειάζονταν.

5 Επίσης μεγάλος αριθμός γιατρών επέλεγε να γράψει τα ακριβότερα φάρμακα αντί των φθηνότερων για την αντιμετώπιση μιας πάθησης.

6 Πολλές ήταν οι περιπτώσεις συνταγών με παραποιημένα στοιχεία, δηλαδή με λάθος αριθμό ασφαλισμένου ή με άλλο όνομα, ώστε να μην είναι εφικτή η διασταύρωση των στοιχείων.

Πηγή: Εθνος της Κυριακής